середа, 21 лютого 2007 15:49

Аборти є однією з причин бездітності

 

У Європі досі немає однозначного ставлення щодо заборони або дозволу на штучне переривання вагітності. Цього місяця в Португалії відбувся референдум щодо скасування заборони на аборти — і провалився. Висловитися прийшли лише 44% населення, тоді як потрібно мінімум 50%.

Частково заборонити аборти можуть у Росії. До Держдуми подано законопроект, який не дозволяє робити їх заміжній жінці без згоди чоловіка. Таким чином там хочуть зменшити кількість нелегальних абортів й збільшити народжуваність.

39-річна Світлана Побережець із Вінницької правозахисної групи вважає, що в Україні забороняти аборти не слід.

— Кожна людина має право самостійно приймати рішення щодо власного здоров"я. Це стосується й аборту, — каже вона. — Насамперед жінка, а не чоловік чи держава, має вирішувати — народжувати їй чи ні. Звісно, якщо вона не визнана недієздатною чи існують медичні протипоказання вагітності.

Водночас за даними Міністерства охорони здоров"я, близько мільйона подружніх пар в Україні не можуть мати дітей. І серед основних причин цього — аборти. Проте ініціювати заборону їх МОЗ не збирається. Там кажуть, що краще підвищувати культуру населення у використанні контрацепції.

Зараз ви читаєте новину «Аборти є однією з причин бездітності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі