середа, 09 листопада 2016 13:07

"Відчула себе школяркою" - українці написали радіодиктант національної єдності

"Відчула себе школяркою" - українці написали радіодиктант національної єдності

Українці написали всеукраїнський радіодиктант національної єдності.

Цього року громадяни писали диктант на тему історії України - про Київську Русь та добу козацтва. Назва тексту - "Україна на зламі тисячоліть".

Перед початком диктанту Олександр Авраменко в ефірі "Ураїнського радіо" порадив слухачам звертати увагу на пунктуацію.

"Від пауз залежить постановка розділових знаків. Також дуже багато слів буде на написання власних назв", - зазначив доцент Київського університету ім. Бориса Грінченка Олександр Авраменко.

Радіодиктант написали студенти українських ВНЗ, серед них уперше взяв участь КПІ ім. Ігоря Сікорського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська мова ніколи не мала політичного даху. За неї розстрілювали - Забужко

Всеукраїнський диктант написали не тільки студенти. 38-річна жителька Кривого Рогу Олена Корж поставилася до написання тексту дуже серйозно.

"Я перенесла всі свої справи, мені сподобався сам антураж навколо цього. Пробую спілкуватися по життю українською рідною мовою, пишу у соцмережах тільки українською. Відчула себе школяркою, хоч моїй старшій доньці 20", - розповіла Gazeta.ua Олена Корж, мати трьох дітей.

"Українське радіо" започаткувало акцію 2000-го. Відтоді щороку слухачі можуть взяти участь у написанні та з'ясувати, наскільки добре знають мову. Підбиття підсумків і урочистий фінал акції відбувається в грудні. У прямому ефірі ведучі та автор розкажуть про кількість листів, географію, особливості тексту та найбільш поширені помилки.

Зараз ви читаєте новину «"Відчула себе школяркою" - українці написали радіодиктант національної єдності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі