вівторок, 06 березня 2018 12:44

Психологи розповіли, як правильно говорити з дитиною про секс

  Краще дитина дізнається від вас про всі інтимні подробиці, ніж знайде відповіді у інших. Фото: 2myfamily
Краще дитина дізнається від вас про всі інтимні подробиці, ніж знайде відповіді у інших. Фото: 2myfamily

Для батьків від цих питаннях ніяк не відкрутитися. Рано чи пізно ваша дитина підійде до вас і без всяких передмов зададуть "те саме питання". Будуть дивитися на вас і чекати відповіді, навіть не уявляючи, як болісно ви намагаєтеся підібрати потрібні слова.

Дитячий психолог Ольга Крамаревіч дала кілька порад, як правильно говорити з дитиною на тему сексу, пише segodnya.ua.

1. Тільки правда. Не придумуйте казок про лелек і капусту, якщо хочете зберегти довіру у відносинах з дитиною, і якщо не хочете, щоб малюк згодом почав шукати інформацію на вулиці чи інтернеті. Єдина правильна відповідь: "Я тебе народила", або "Ми з татом тебе народили".

2. Відповідайте на мові, зрозумілій дитині. Трирічному малюкові скажіть "Я тебе народила", "Ти жив в животику у мами, а потім з'явився на світло". Старшим дітям розповідайте, називаючи речі своїми іменами.

3. Видавайте інформацію порціями. Не поспішайте з деталями і глибокими поясненнями, поки дитина сам не уточнить, що його цікавить. Малюкові може бути досить вашої відповіді "Я тебе народила". Не заглиблюйтеся в подробиці, поки дитина сама не запитає. Дитині потрібно час, щоб "переварити" почуте. Малюк сам запитає вас, коли освоїть те, що вже почув.

4. Називайте речі своїми іменами. Частини людського тіла мають свої назви. Пеніс, вагіна - не соромтеся вживати ці слова в розмові з дітьми від 5 років. Дитина повинна зрозуміти, що це не жарти, а досить серйозні теми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кожна четверта дитина переживає сексуальні домагання - правозахисники

5. Якщо не знаєте, що відповісти, так і скажіть! Попросіть дати вам трохи часу, щоб зібратися з думками і сформулювати відповідь. Підготуйтеся, і обов'язково поверніться до цієї розмови, навіть якщо малюк вже забув.

6. Не забудьте підкреслювати, як сильно любили мама з татом один одного, перш ніж захотіли синочка / дочка. І люблять досі!

7. Якщо вам соромно, ніяково, незручно, дайте почитати книгу, або почитайте разом. Щоб подолати збентеження, спробуйте розповідати так, ніби це урок анатомії для малюка (робіть поправки на вік).

8. Пам'ятайте, що краще дитина дізнається від вас про всі інтимні подробиці, ніж знайде відповіді у інших, не зовсім прийнятних, джерел.

Коти асоціюються з домашнім затишком і теплом. Вони сприяють психологічному розслабленню та здатні зняти больовий синдром, кажуть науковці. Чотириногий друг необхідний дітям. Догляд за твариною розвиває у малюків чуйність та уважність. Діти, які виросли поруч з котами, добрі та чуйні. Тварина стає найкращим другом дитини, кажуть фахівці.

Зараз ви читаєте новину «Психологи розповіли, як правильно говорити з дитиною про секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі