субота, 03 листопада 2018 01:35

Обійшла 110 конкурентів - київська школярка підкорила Китай

Обійшла 110 конкурентів - київська школярка підкорила Китай
Євгенія Халабаджах вивчає китайську мову з 1 класу. Вона перемогла в міжнародному конкурсі "Китайський міст", що проходив у Пекіні. Фото: kgsm1.kiev.ua

10-класниця Київської гімназії східних мов 15-річна Євгенія Халабаджах перемогла у міжнародному конкурсі "Китайський міст". Змагалися 110 учасників з 99 країн світу. Дівчина отримала грант на рік безкоштовного навчання в одному із китайських вузів.

"У конкурсі бере участь молодь від 15 до 21 роки. Я була наймолодшою учасницею. Змагання проходило у три етапи. Перевіряли знання китайської мови, культури та історії. Найбільше сподобався конкурс талантів. Показала на ньому китайський танець. Не тямила себе від щастя, коли дізналася, що стала переможницею", - розповіла Євгенія Халабаджах кореспонденту Gazeta.ua.

"У Китаї була втретє. Коли раніше спілкувалася з місцевими, вони завжди питали: "Україна? А де це? Поряд з Росією?". Тепер знають набагато більше про нашу країну. Цього разу підкорила Китайську стіну і розгорнула там український прапор. Сподобалося у пекінському Музеї їжі. Спробувала там страви, які готували тисячу років тому", - додала вона.

У Києві однокласники привітали Євгенію з перемогою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школярка розробила новий пристрій для незрячих

"До Києва повернулася вночі, тому однокласники не зустрічали. Наступного дня у школі скасували уроки через проблеми з опаленням. Та однокласники прийшли до школи, щоб мене привітати. Про поїздку розповідала їм кілька годин", - розповіла школярка.

Конкурс "Китайський міст" – це змагання для учнів і студентів з усіх країн світу, метою якого є популяризація китайської мови і культури. Він дає можливість учасникам показати свій рівень володіння китайською мовою, знання в галузі історії, мистецтва, географії, музики, літератури Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Обійшла 110 конкурентів - київська школярка підкорила Китай». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі