субота, 02 червня 2018 01:35

"Коли почув куди треба йти, відмовити не зміг" - альпіністи влаштували онкохворим дітям свято
5

"У цих маленьких пацієнтів дуже складне дитинство, тому їх треба зробити щасливими. Сьогодні Супермен, Бетмен і Спайдермен будуть заглядати до них у вікна", - каже засновниця і очільниця благодійного фонду "Таблеточки" Ольга Кудіненко у відділенні онкогематології столичної лікарні "Охматдит". 1 червня влаштувала тут акцію "Супергерої серед нас".

Автор: Тарас Подолян
  Спайдермен спускається стінами лікарні
Спайдермен спускається стінами лікарні

Скелелази у костюмах супергероїв спускаються з даху 4-поверхової будівлі. Виконують сальто, стрибають по стінах, рухаються вниз головою. Заглядають у вікна кожної палати.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "На ваших очах дитина проживає 10 днів і вмирає" - Ірма Вітовська

"Мені зателефонував кум. Сказав, що потрібна людина, яка спуститься з даху будівлі відділення онкогематології. Коли почув куди треба йти, відмовити не зміг", - розповідає кореспонденту Gazeta.ua альпініст Андрій. Він за фахом менеджер та логіст. Вбраний у костюм Супермена. Його кум Сергій теж бере участь в акції. Він - у вбранні Бетмена.

Автор: Тарас Подолян
  Пацієнт відділення інтенсивної хіміотерапії
Пацієнт відділення інтенсивної хіміотерапії

"В акції беру участь уперше. Вирішив підтримати малечу і подарувати їм трохи позитивних емоцій. Хочемо показати, що вони теж здатні на подвиги на рівні з супергероями", - каже він.

Пацієнти посміхаються до скелелазів, махають їм руками. Підходять до зачинених вікон, бо знаходяться у стерильних боксах.

Автор: Тарас Подолян
  Коли поруч Супермен, то нічого не страшно
Коли поруч Супермен, то нічого не страшно

"Ми лікуємося тут з листопада. У сина лейкоз, - ділиться Наталія, мама 3-річного Богдана. - Таке свято кожній дитині приносить радість, бо у лікарні їх буває не так і багато. Для нас головне, щоб дітки були щасливі! Позитивні емоції ведуть нас до перемоги над хворобою".

Автор: Тарас Подолян
  Діти веселяться і хоч на мить забули про хворобу
Діти веселяться і хоч на мить забули про хворобу

3-річна Кіра не змогла зустрітися з супергероями. Дівчинці провели пункцію. Вона ще не відійшла від наркозу.

"У Кіри гострий лімфобластний лейкоз. Ранній рецидив. Ми вже 2 роки в лікарні. Зараз Кіра весь час під крапельницею - проходить курс хіміотерапія. Вірю, що в майбутньому вона обов'язково побачить улюблених супергероїв, але вже за кращих обставин", - говорить її мама.

Зо 20 дітей, яким дозволили вийти на вулицю, спостерігають зі скелелазами у лікарняному дворі. Майже всі діти у медичних масках. Більшість у хустках чи панамах - після хіміотерапії у них немає волосся. У кількох до рук чи шиї примотаний бинтом катетер. За кілька хвилин альпіністи спускаються на землю. Починають грати з дітьми і танцювати.

Автор: Тарас Подолян
  Діти ловлять мильні бульбашки Бетмена
Діти ловлять мильні бульбашки Бетмена

"Наші хлопці не тільки альпіністи, але й артисти. Знають, як розвеселити діток та подарувати радість", - каже директор театру "Казковий світ" Вікторія Сапронова.

Акцію "Супергерої серед нас" в "Охматдиті" фонд "Таблеточки" проводить вдруге.

"Минулого разу влаштовували її 3 роки тому. Вона мала шалений успіх, тому цього року вирішили повторити", - каже Ольга Кудіненко.

Згідно з даними Національного інституту раку, щорічно в медустанові проходять лікування близько 300 онкохворих дітей з усіх регіонів України. В середньому, на 100 тис. дітей реєструється 11 нових випадків захворюваності на рак.

Зараз ви читаєте новину «"Коли почув куди треба йти, відмовити не зміг" - альпіністи влаштували онкохворим дітям свято». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі