середа, 20 жовтня 2021 13:02

Дитячі кросівки: як вибрати зручні, якісні та стильні

  Дитячі кросівки зазвичай представлені у трьох основних лінійках – для малюків віком до 3-х, дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, підлітків
Дитячі кросівки зазвичай представлені у трьох основних лінійках – для малюків віком до 3-х, дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, підлітків

Кросівки часто називають найзручнішим взуттям для дітей різного віку. Такі моделі виконані у спортивному стилі й мають широке чи вузьке призначення:

• для занять у залі обов'язкові перфорована підошва, щільне прилягання до стопи, надійна фіксація за допомогою шнурівки;
• для повсякденного носіння – матеріали з високим рівнем повітрообміну та водонепроникна підкладка (особливо у виробах для весни та осені);
• активний відпочинок на природі, піші прогулянки по нерівній місцевості, нетривалі туристичні походи потребують м'якого верху, протекторів, стійких до ковзання та надійної фіксації гомілковостопного суглоба.

Варто віддати перевагу продукції відомих спеціалізованих брендів, пропозиції яких широко представлені на сайті інтернет-магазину Панама https://panama.ua/categorys/77629/. Такі виробники використовують інноваційні технології, особливу увагу приділяють амортизаційним властивостям, працюють тільки з високоякісною сировиною.

Основні характеристики

• Зручність. Цей показник забезпечується кількома чинниками. Важливо правильно підібрати розмір, а допустимий запас не повинен перевищувати 1 см. Особливими перевагами будуть устілка анатомічної форми та подушечка на заднику.

• Надійність. Визначається міцністю матеріалів, якістю швів і склеювання. Для спортивних занять і тривалих піших прогулянок шнурівка краще липучок. Моделі на липучках зручні для малюків (особливо у дитячому садку), які поки не можуть самостійно впоратися зі шнурками. Щоб діти могли швидше освоїти правила зав'язування шнурків, вибираємо моделі не з отворами, а з гачками чи петлями.

• Правильна підошва. Повинна бути не жорсткою та пружною. Підошва підтримує стопу у правильному положенні, не перешкоджає її природному вигину, пом'якшує контакт з твердою поверхнею, виключає ковзання. У спортивних варіантах вона м'якше й товстіше, а для її виготовлення використовується переважно етиленвінілацетат (ЕВА). Це легкий матеріал із сітчастою структурою, який забезпечує відмінну амортизацію й високу зносостійкість. Підошва повсякденних варіантів часто виконана з термоеластопласту (ТЕП). Цей матеріал поєднує хорошу еластичність з пружністю, стійкий до дії низьких і високих температур, а також до механічних пошкоджень. Легко піддається фарбуванню, відрізняється високою зносостійкістю на вигин. ТЕП і ЕВА, а також їхнє поєднання гарантують хорошу теплоізоляцію й захищають стопу від холоду.

• Система вентиляції. Циркуляцію повітря забезпечують сітчасті вставки, перфорація, натуральна шкіра. Вони пропускають надлишки тепла назовні та запобігають скупченню вологи.

• Захист носка. Більшість травм припадають на пальці. Кожен хлопчик буде з задоволенням бити не тільки по м'ячу, а й штовхати носком взуття будь-які камені й сучки, які він зустріне на своєму шляху. Для підвищення зносостійкості підійдуть дитячі кросівки зі спеціальним захисним шаром попереду й на п'яті, а також вироби з гумовим виступом на носках.

• Стиль і яскравість. Сьогодні у тренді варіанти на високій підошві, вставки з натуральної шкіри у стилі металік. Повсякденна класика відрізняється контрастом темних колоритів й елементів білого кольору, актуальні поєднання м'яких і соковитих відтінків.

У колекціях спеціалізованих брендів кросівки зазвичай представлені у трьох основних лінійках – для малюків віком до 3-х, дітей дошкільного та молодшого шкільного віку, підлітків. Окремо пропонуються щорічні сезонні колекції, випускають обмежені серії з вузьким призначенням. Асортимент розділяється за гендерною ознакою, а також можна підібрати модель для певного виду спорту чи занять у залі.

Зараз ви читаєте новину «Дитячі кросівки: як вибрати зручні, якісні та стильні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі