четвер, 08 квітня 2021 13:01

Як витягнути дитину з віртуального світу

Як витягнути дитину з віртуального світу
Є способи, як зацікавити дитину, щоб вона залишила свої гаджети. Фото: pixabay

Діти нерідко ховаються у віртуальному світі, якщо в них проблеми з оточенням, батьками.

Іноді батьки самі їх на це провокують, купуючи гаджети, бо там дитина сидітиме тихо й спокійно, пише 4mamas.

У разі, коли дитину нічого не цікавить, крім віртуального світу, батькам не слід обирати стратегію жорстких обмежень. Вони часто цим зловживають, тому що хочуть швидкого результату. Але таким чином можна отримати стрес, сварки та зруйновані стосунки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жорстке виховання змінює дитячий мозок

Варто шукати різні варіанти того, як вирішити ситуацію мирним і цікавим шляхом.

Наприклад, можна спробувати зайняти дитину домашніми справами. Вони люблять готувати обід із батьками. Можна застосувати сюжетно-рольові ігри. Діти 3-6 років надзвичайно охочі грати, приміряючи на себе різні ролі. Настільні ігри - відмінна альтернатива. Музеї, кіно, театри - також цікавий спосіб розширити кругозір дитини та здобути нові знання. Можна придумати власні сімейні традиції. Адже для дитини найважливіше - час, проведений з батьками.

Якщо батьки в дитинстві дозволятимуть дітям допомагати іншим, то ця звичка збережеться і в дорослому віці. Психологиня Гаррієт Рейнольд дослідила, як діти від 1,5 до 2,5 років мають взаємодіяти з батьками, що займалися хатніми справами.

Зараз ви читаєте новину «Як витягнути дитину з віртуального світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі