понеділок, 12 червня 2017 17:08

Як не стати причиною поганого характеру своєї дитини

Автор: legkopolezno
  Головні секрети виховання дітей
Головні секрети виховання дітей

Багато батьків зроблять усе можливе, аби заспокоїти свого малюка. Однак, коли ви спочатку обіцяєте своїм чадам покарання за їх погану поведінку, а потім демонструєте нездатність втілити загрозу в реальність, саме це робить дитину зіпсованою.

Хел Рункель, психолог і автор бестселера "Scream Free Parenting" ( "Виховання без крику" - Gazeta.ua), пояснює, що не наполягаючи на тому, щоб ваша дитина зіткнулася з наслідками своїх дій, ви робите найбільшу помилку, яку можуть зробити батьки у вихованні чад.

Психолог також вважає помилкою не давати своїм дітям зрозуміти, як працює світ для них самих.

"Те, що псує дітей, не дозволяє їм випробувати природні наслідки своїх помилок. Коли ми створюємо у них враження, що їх вибір не має природних логічних наслідків, рятуючи малюків від них, кажучи: "Слухай, якщо ти зробиш це ще раз, я збираюся забрати у тебе це "і після цього ми не забираємо цю штуку - це насправді те, що псує дітей".

Автор: legkopolezno
  Головні секрети виховання дітей
Головні секрети виховання дітей

Психолог пояснює, що слова попередження - це порожні погрози:

"Не кажіть дитині "якщо ти зробиш це ще раз", погрожуючи їй покаранням за повторення проступку".

"Замість цього негайно прийміть заходи, щоб відправити чітке повідомлення, яке буде заважати вашій дитині вести себе подібним чином".

"Якщо ви не в змозі контролювати, ви не можете бути відповідальними".

Згідно Хелу, якщо ваша дитина б'є брата або сестру іграшкою і ви погрожуєте забрати її, якщо вона зробить це "ще раз", ваші слова тут же вилетять з її голови. Адже роблячи це, ви відправляєте повідомлення про те, що діти можуть робити те, що їм заманеться. Сімейний терапевт стверджує, що замість цього ви маєте негайно забрати іграшку, якою малюк б'є брата або сестру, що відправить чітке повідомлення і він перестане це робити.

Автор: legkopolezno
  Головні секрети виховання дітей
Головні секрети виховання дітей

Рункель також вважає, що важливо готувати своїх дітей до життя без батьків. Він каже, що одним із основних способів, за допомогою якого батьки можуть це зробити - навчити дітей самих тривожитися, що потрібно не проспати школу, без вашої допомоги.

Підводячи підсумок своїм поглядам у книзі, Рункель робить висновок:

"Виховання - це не про дітей, а про батьків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не стати джерелом комплексів і поганих звичок для дитини

"Зберігаючи спокій і зв'язок зі своїми дітьми, ви починаєте менше звертатися до своїх найглибших страхів і більше відштовхуєтеся від своїх високих принципів, революціонуючи в процесі своїх стосунків".

Автор: legkopolezno
  Головні секрети виховання дітей
Головні секрети виховання дітей

В Японії ви не побачите, що на вулиці малюка в сльозах або дитину, яка в супермаркеті смикає маму за рукав і слізно випрошує іграшку. А все тому, що японські мами володіють секретними прийомами виховання.

Зараз ви читаєте новину «Як не стати причиною поганого характеру своєї дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі