понеділок, 10 грудня 2018 01:35

Як бути ближчим до дитини

  Навчіться просити у дитини пробачення, коли винні перед нею.
Навчіться просити у дитини пробачення, коли винні перед нею.

Від батьків дитина отримує основні навички життя і поведінки. Саме вони відповідальні за те, якими виростуть їхні діти, бо батьки своєю поведінкою і словом формують в дитині приклад взаємин, які або зроблять їх найближчими один для одного людьми, або розведуть в різні боки.

Як стати ближче до дитини і вибудувати з нею емоційний зв'язок на довгі роки, пише korysniporady.com.ua.

Навчитися дякувати один одному. Кожне щире "дякую" пов'язує близьких людей ще міцніше, акцентуючи увагу дитини на позитивних діях, які вона зробила і за які отримала заохочення. Привчати отримувати подяки і бути вдячною іншим людям дитину необхідно з самого раннього віку.

Здійснювати разом благородні справи. Будь-яка допомога, чи то кошеня на вулиці або хвора дитина, має надаватися разом з дитиною. Через деякий час дитина навчиться цінувати те, що має, навчиться жаліти слабких і нужденних, і допомагати їм.

 

Ставити цілі і спільно їх досягати. Навчіть дитину ставити перед собою цілі, а потім допоможіть їх досягти. Спробуйте добитися результату там, де кілька разів не вийшло. Робіть що-небудь для досягнення мети щодня, і тоді через деякий час дитина зрозуміє, що для досягнення мети потрібна щоденна цілеспрямована робота.

Навчіться просити у дитини пробачення, коли винні перед нею. Не варто думати, що дитина нічого не розуміє і скоро все забуде. Якщо ви чимось її образили, визнайте це, проявіть до неї повагу і попросіть пробачити вас.

Прийміть свою дитину такою, якою вона є. Ваш син або дочка – це диво, індивідуальність, єдине створіння на землі зі своїм особливим набором хромосом, які ніколи більше не повторяться.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Батіг та пряник: як правильно хвалити дитину

Завжди відвідуйте важливі для дитини заходи. Проявляйте повагу до інтересів і занять дитини, підтримайте її там, де потрібно, де вона бере участь або виступає. Ці моменти з часом стануть найщасливішими спогадами дитинства і вони у вашої дитини будуть асоціюватися з вами.

Привчіть дитину бути чесною з вами і відповідайте їй взаємністю. Говоріть правду, відповідайте на питання правдиво, але робіть це м'яко, етично і доступними дитині словами.

 

Дозвольте дитині самій вибирати друзів. Дозвольте робити цей вибір самій і приводити друзів додому. Так ви будете знати, з ким спілкується ваша дитина, подружіться з батьками її друзів, тоді ви знатимете середовище, в якому вона обертається.

Придумайте кілька сімейних традицій і дотримуйтесь їх разом. Традиції об'єднують і згуртовують сім'ю. І не важливо, що це за традиції: пекти пиріг по неділях або ходити в лазню під новий рік, важливо час, проведений в колі сім'ї та позитивні емоції від спілкування.

Ніколи не кажіть про свою дитину погано в присутності інших людей. Ваш малюк повинен бути впевнений, що ви завжди займете його позицію, щоб він не зробив. Ніщо так не роз'єднує близьких людей, як прилюдне засудження позиції своєї дитини.

Посидіти з дитиною перед сном 15 хвилин, поговорити з нею про її справи - не найскладніша справа, а дитині це важливо. Якщо дитина хоче з вами пограти - все-таки знайдіть на це час, інакше через кілька років ситуація стане іншою і більш тривожною: ви станете вашій дитині просто не потрібні і не цікаві.

Зараз ви читаєте новину «Як бути ближчим до дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі