четвер, 22 листопада 2007 18:56

Зникли декорації до "Майстра й Маргарити"

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  В уманському Будинку культури йде вистава ”Майстер і Маргарита”. Сцена ”Бал Воланда”. Марина Потайчук (присіла) грає Гелу. На стільці — кіт Бегемот, якого грає Олександр Петренко. Всі актори — студенти місцевого хореографічного педуніверситету
В уманському Будинку культури йде вистава ”Майстер і Маргарита”. Сцена ”Бал Воланда”. Марина Потайчук (присіла) грає Гелу. На стільці — кіт Бегемот, якого грає Олександр Петренко. Всі актори — студенти місцевого хореографічного педуніверситету

Вуманському Будинку культури аматорський ансамбль "Візаві" 15 листопада дав прем"єру хореографічної вистави за Булгаковим "Майстер і Маргарита". Про неї в місті говорили кілька тижнів, адже постановки цього твору супроводжуються містичними подіями.

За тиждень до вистави з підвалу Уманського педуніверситету пропала декорація до "Майстра і Маргарити" — сіре полотно 10х12 м із зображенням замку. Довелося виготовляти нову. Майже перед спектаклем переписували фонограму, бо помилково записали зайву частину.

— З акторами відбувалися незрозумілі події, — каже 33-річна керівник ансамблю Людмила Андрощук. — Марина Галаган, яка ставила сцену "Бал Воланда" (бал сатани. — "ГПУ"), на одній з репетицій послизнулася на тканині й забила руку. Потім удома ошпарилася окропом. Тоді ні з того ні з сього в неї опухло коліно. Думали, не зможе виступати. Та минулося.

Для вистави "Візаві" взяв лише історію кохання Майстра та Маргарити. Нечиста сила в ній теж була присутня.

— Перед виставою я сходив до церкви. Мені ж дісталася роль Воланда, — зізнається 21-річний актор Максим Барчук. — Одразу налаштував себе на те, що ми робимо акцент на любовному характері сюжету.

Тканину на костюми купували в Одесі. Грим акторам робила місцевий майстер Мар"яна Маліновська. Бюджет 40-хвилинної вистави склав 10 тис. грн.

— Кошти надали спонсори, — каже Людмила Андрощук. — Репетиції ми розпочали у вересні. Останні два тижні не розходилися з ранку до вечора.

Це четверта велика прем"єра "Візаві". Першою була "Молитва", що отримала премію на конкурсі "Духовного мистецтва". Потім ставили шекспірівську "Ромео і Джульєтту", "Собор паризької Богоматері" за Гюґо та "Тополю" Шевченка. За місяць "Майстра і Маргариту" покажуть у Черкасах, потім у Києві.

Цього року "Візаві" святкує 10-річчя.

Зараз ви читаєте новину «Зникли декорації до "Майстра й Маргарити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі