четвер, 19 лютого 2009 20:10

Затримали банду Пуха

— Угруповання з п"яти чоловік діяло на території Черкаської та Кіровоградської областей із весни минулого року, — розповідає начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю Черкаської області Ігор Грушевський. — Організатором став 30-річний черкащанин на прізвисько Пух. У тюрмах Кіровограда та Черкас він підшукав собі спільників.

Банда Пуха пограбувала автозаправку в селі Старосілля Городищенського району.

— Дізналися, що сторожує там старенька бабця. Приїхали, забрали з каси гроші, — продовжує Грушевський. — Жінку добряче потовкли обличчям об землю. Вона досі лікується. Після нападу страждає на амнезію. У Кіровограді, на пункті прийому металобрухту, залякали охоронця муляжем пістолета, зв"язали скотчем. Винесли гроші та цінні речі. Аналогічну крадіжку скоїли в селі Єлизаветівка.

Злочинці вимагали гроші в знайомого підприємця, якому позичили гроші на машину. Задум був, щоб позичити на два місяці, а вже через тиждень вимагати повернення. Тому підприємець на новій машині змушений був возити банду.

— Пізніше автомобіль продали нібито за борги, — каже Ігор Грушевський. — А в жовтні взагалі продали і підприємця в рабство. Заштовхнули в машину і вивезли на Київщину. Там примушували працювати на будівництві. Дружина намагалася викупити чоловіка, але потрібну суму зібрати не змогла. Чоловіка постійно шантажували розправою над сім"єю. Не витримавши знущань, той зважився на втечу. Звернувся за допомогою до правоохоронців.

Проти членів угруповання порушили кримінальну справу. Інкримінують вимагання, розбій, торгівлю людьми.

Зараз ви читаєте новину «Затримали банду Пуха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі