четвер, 20 листопада 2008 17:31

Засоби з різким запахом можуть викликати алергію

42-річну Наталю Стеценко із Черкас п"ять років турбують висипи на руках. Дослідження показало, що це алергія на компоненти, які входять до складу миючих засобів.

— Мила все в гумових рукавицях, — розповідає Наталя. — Не допомогло, висип став ще більше розповсюджуватися. Особливо навколо обручки. Я перестала її носити. Думала, алергія на метал.

Стеценко звернулася до дерматолога. Він порадив жінці не вдягати рукавиці, а  використовувати лагідніші засоби для миття.

— Людям, які схильні до алергії, треба бути обережними з пральними порошками, засобами для миття посуду й по догляду за меблями, — пояснює лікар-дерматолог 49-річний Анатолій Пономаренко.— Вони посідають першість серед усіх алергенів. Ознаки реакції на синтетичні засоби — почервоніння шкіри, набряки, висип. Купуючи засоби, треба цікавитися, яке піноутворення. Брати той, що менше піниться. Якщо ж піни багато, це означає, що значна кількість агресивних речовин, які й викликають алергію. Варто звернути увагу на запах хімічних засобів. Штучні аромати шкідливі для дихальних шляхів. Дратують слизову оболонку носа, утрудняють подих, викликають кашель. Вони можуть призвести до набряку Квінке і сприяти розвитку астми. Найбільше викликають алергію засоби з різким запахом, на упаковках яких є позначка "Свіжість" або цитрусові й фруктово-ягідні.

Найчастіше від алергії страждають блондинки, в них тонка чутлива шкіра.

Зараз ви читаєте новину «Засоби з різким запахом можуть викликати алергію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі