четвер, 12 лютого 2009 16:59

Замість зруйнованих сходів поклали дошки

Автор: фото: Лілія КУШНІРЕНКО
  Артем Білявський  спускається з другого поверху саморобними сходами у будинку на вулиці Радянській  в Умані.  Зверху за ним спостерігають сусідки
Артем Білявський спускається з другого поверху саморобними сходами у будинку на вулиці Радянській в Умані. Зверху за ним спостерігають сусідки

В Умані у триповерховому будинку по вулиці Радянській, 13 із першого по другий поверх обвалилися сходи.

— Вони впали, коли люди в понеділок уранці йшли на роботу, — каже 60-річна Галина Чернега. — Були старі та прогнили. Тут усе дерев"яне перекриття та балки гнилі. Викликали комунальників. Вони наслали дерев"яні дошки. По них опасно підніматися. Можна покалічитися.

Будинок зведено 1882-го. У ньому зараз 12 квартир. Останній капітальний ремонт робили 1957 р.

Газ, воду та каналізацію підвели 2001-го. Опалення пічне. Стіни будівлі потріскалися, вікна перекосилися, вгинаються перекриття. Стеля у помешканнях сиплеться. Але споруду й досі не визнали аварійною.

У під"їзді відчувається запах цвілі. Люди розповідають, що в будинку постійно протікає дах. Улітку впав один із балконів.

— У сусідки щілини у стінах такі, що вона ганчір"ям їх затуляє, — скаржиться Галина Чернега. — Підлога грає під ногами. Будинок просідає. Тут іще поряд будівництво минулого року розпочалося.

— Речі тримаємо зібраними, — зітхає Артем Білявський, 20 років. Він живе з дружиною і маленькою дочкою. — Паспорт, гроші та предмети першої необхідності ставимо біля виходу, щоб у разі чого швидше евакуюватися можна було.

Катерина Браславська не дозволяє онукам залишатися у неї на ніч.

— Спати страшно. Всі цінні речі з дому вже вивезла, — говорить жінка.

Начальник Ремонтно-експлуатаційного управління-1 Григорій Швець запевняє, що будівля не завалиться.

— Ми будинок трохи укріпили. Зараз займаємося проектом. Спеціалісти оглядають його. Потім вирішать, що робити і як. Коли буде висновок, приступимо до ремонту.

Зараз ви читаєте новину «Замість зруйнованих сходів поклали дошки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі