четвер, 05 червня 2008 18:05

За занедбаність пляжів із орендарями розірвуть договори

— Нас цікавила якість води у Кременчуцькому водосховищі, — розповідає про перевірку пляжів перед купальним сезоном головлікар Черкаської міської санепідемстанції Василь Загородній, 47 років. — Обстежили всі пляжі міста, — продовжує. Дивилися, чи обладнані на березі переодягальні, туалети. Чи є там "грибки", щоб люди могли сховатися від дощу. Обов"язково звертали увагу на те, чи прочищене дно.

На 13-кілометровій прибережній смузі Черкас 11 пляжів. Із них, за словами лікаря, у належному санітарному стані лише п"ять. Це пляжі комбінату комунальних підприємств, N1, N2, "Рів"єра" та "Бочка". Вони одержали паспорти на відкриття сезону.

Ці пляжі традиційно є улюбленими місцями відпочинку в Черкасах. На "Бочку", наприклад, веде пряма дорога з верхньої частини міста, можна під"їхати автомобілем. Є місце для пляжного волейболу. На "Рів"єру" часто приходять із дітьми. Там біля берега мілко, вода тепла. До того ж це майже центр міста і доїхати зручно з усіх мікрорайонів. На цих двох пляжах продають морозиво, холодні напої, є накриття. Можна взяти напрокат катамарани.

Підприємці, які орендують пляжі, готують їх до сезону власним коштом. Лише міському комбінату комунальних підприємств міська рада виділила 75 тис. грн.

— До всього хочемо ще й змайструвати лавочки на березі. Люди ж люблять гуляти набережною, — додає начальник Анатолій Бейн, 57 років.

Дно акваторії всіх пляжів обстежили водолази. Витягли з-під води два причепи сміття — корчі, бите скло, іржавий метал. На всіх 11 пляжах у небезпечних місцях еменесники встановили щити — "Купатися заборонено, небезпечно для життя!"

Улітку працюватимуть чотири рятувальні пости. Один із них — рухомий. Для його повноцінної роботи місто має закупити металевий катер.

Цього року міська влада вперше впорядкувала пляж у мікрорайоні Митниця. На піщаній косі  відновили протоку. Це дозволило випустити застійну і брудну воду, що стояла роками. Через неї санстанція щоліта забороняла облаштовувати пляж на Митниці. Тепер зарічок, як його називають черкащани, не заростатиме водоростями. Можна буде купатися в чистій воді, за сотні метрів від житлових будинків.


Якість води на всіх пляжах відповідає гігієнічним нормам.

Такий висновок зробили лікарі санепідемстанції. Кажуть, купатися можна, тільки належних умов на безпаспортних шести пляжах — ніяких. Орендарі не прибрали на прибережній смузі, не покосили бур"яни, не поставили контейнери для сміття, не обладнали туалетів і переодягалень. Зона купання не відгороджена буями.

— Того літа ходила з дітьми на пляж мікрорайону Дахнівка, — згадує черкащанка Надія Ткаченко, 35 років. — Там на берег залітали скутери та моторні лодки. Страшно було дітей у воду пускати. Якби влада міста звернула й на це увагу.

Нині спеціальна робоча група готує пропозиції щодо вирішення проблеми із занедбаними пляжами. Орендарів викликатимуть у міськраду на засідання адміністративної комісії. Із ними розриватимуть договір оренди земельної ділянки.

Пляжний сезон офіційно розпочинається 10 червня.

Зараз ви читаєте новину «За занедбаність пляжів із орендарями розірвуть договори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі