четвер, 27 січня 2011 18:01

Вовки приходять із Кіровоградщини

14 січня мисливці натрапили на чотирьох вовків неподалік села Ярошівка Катеринопільського району.

— Побачив їх, метрів за 200–250, — розповідає 44-річний Сергій Антошевський із Ярошівки. — Лежали на ріллі. Піднялися й не поспішаючи пішли вздовж річки Велика Вись. Ми були без транспорту, а то об'їхали б їх. Я йшов по сліду 8 кілометрів. Однак стемніло, то вернувся.

Вовки почали з'являтися вздовж Великої Висі три роки тому. Доти їх там не зустрічали.

— Зазвичай вовки рідко трапляються в Черкаській області. Найчастіше заходять сюди із сусідньої Кіровоградщини, — говорить кінолог обласного товариства мисливців і рибалок 73-річний Степан Дубинюк. — Улюблене місце міграції — Шполянський район. Села Антонівка, Веселий Кут та хутір Козачани межують із Кіровоградською областю. Там у селах людей мало, а вовків до гибелі. Взимку по льоду вони переходять Велику Вись.

— Вовка простим дробом не вб'єш. Мисливці стріляють шрапнеллю, — стверджує Степан Дубинюк. — Найкраща відстань — 40–70 метрів. Кулею на бігу вцілити дуже важко.

Ліміту на відстрілювання вовків немає. За останні 50 років не бачили жодного хижака в Уманському, Тальнівському, Маньківському та Христинівському районах.

Зараз ви читаєте новину «Вовки приходять із Кіровоградщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі