четвер, 29 січня 2009 18:16

Водії погрожували перекрити Одеську трасу

26 січня близько дев"ятої ранку півтисячі уманчан зібралися біля кінотеатру "Комсомолець". Протестували проти підвищення тарифів на реєстрацію та перереєстрацію автотранспорту. Також вимагали скасувати тимчасову реєстрацію автомобілів, що їздять за дорученням.

— Чому в той час, як у Німеччині скасували податок на транспортний засіб, у нас навпаки тарифи ростуть, — обурюється Віктор Дунаєв, 40 років. — У регіонах і так невеликі доходи. Людям ні з чого буде платити. Я — інвалід другої групи. Маю старий "мерседес", якому понад 30 років. За новими розрахунками треба сплатити більше як 2 тисячі гривень. Це половина моєї річної пенсії.

Люди кажуть, аби їх почули, готові перекрити трасу державного значення Київ–Одеса.

— Маю стару "вісімку", — скаржиться 75-річний пенсіонер Анатолій Грамарчук. — Виїжджаю нею рідко — на дачу, базар, у лікарню. Половина пенсії йде на ліки. А тепер ще й за машину доведеться викласти гривень 600. Вигідніше продати старі "жигулі" і ходити пішки.

Менеджер Ігор Баландін нещодавно купив "тойоту":

— За свій джип маю викласти тепер понад 5 тисяч гривень на рік. При цьому ніхто не питає, скільки довелося працювати, щоб купити машину. Це надто велика сума.

Міська влада підтримує протестувальників.

— Допоможемо людям оформити звернення до вищих структур, — каже заступник мера Умані Петро Паєвський.

Зараз ви читаєте новину «Водії погрожували перекрити Одеську трасу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі