пʼятниця, 16 листопада 2007 07:05

Вода подорожчає

Комунальне підприємство "Черкасиводоканал" хоче збільшити тарифи на водопостачання та водовідведення відповідно на 30 та 80%. Якщо нині населення платить за кубометр води 83 коп., то незабаром віддаватиме 1 грн 9 коп. Водовідведення коштує 53 коп. із розрахунку на кубометр, а буде 95 коп. Проект нових тарифів розглядає Черкаський міськвиконком.

Директор КП "Черкасиводоканал" 48-річний Сергій Овчаренко каже, що підприємство збиткове.

— Ми мусимо піднімати тарифи. Це стимулюватиме населення встановлювати лічильники і платити за реально спожиту воду. Зараз лише чверть населення Черкас має лічильники, — зазначає він.

У середньому черкащанин споживає 300 л води на добу. Тому встановили норму на одну людину для тих, хто не має лічильника, — 9 кубів на місяць. За нинішніми тарифами це становить 18 грн 42 коп.

У місті зі 100 тис. помешкань лише 25 тис. мають лічильники води. Один прилад коштує 80 грн. Для трикімнатної квартири їх треба чотири. За установку всіх беруть 300 грн. Разом виходить 620 грн. Для однокімнатного та двокімнатного помешкань потрібно два лічильники.

Галина Ткаченко, 49 років, живе в трикімнатній квартирі з чоловіком. Прописано чотири особи, але дорослі доньки живуть окремо. У серпні жінка поставила лічильники на холодну й гарячу воду.

— Я платила по 120 гривень на місяць за холодну й гарячу воду. Тепер тільки 20 гривень виходить. Накручує десь п"ять кубів на місяць. Хоч і віддала за щотчики більше півтисячі, але ж окупляться, — радіє Ткаченко.

Сергій Овчаренко переконує, що навіть із підвищенням тарифів у Черкасах вода буде однією з найдешевших, порівняно з іншими обласними центрами. Тарифи в обласних центрах (водопостачання): Чернівці — 2 грн 43 коп., Запоріжжя — 1 грн 41 коп., Севастополь — 99 коп.

Зараз ви читаєте новину «Вода подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі