четвер, 02 грудня 2010 19:25

Влада рекомендує продавати свинину по 39 гривень

 

В Умані на колгоспному ринку встановили стенд із рекомендованими цінами на продукти. Їх передають у райони із облдержадміністрації. Написано, що обласна влада рекомендує продавати яловичину по 36 грн, свинину по 39 грн, курятину по 18 грн,  яйця по 4,65, молоко по 5.

Насправді ціни на базарі вищі. Свинина та яловичина — 50, курячі стегенця від 25, яйця, молоко — від 7 грн.

— Беріть м'ясо, жіночко, — припрошує огрядна продавщиця за прилавком. — Дуже дешево віддам. Осьо биточки по 55 гривень усього. Ціни скинули — далі нема куди.

— Нічого собі, — дивується вусань із картатою торбою. — Було м'ясо місяць тому по 45 гривень. Потім ціну підняли до 60, а зараз п'ятірку скинули — так уже дуже дешево.

— У нас такі ціни, майже як у Києві, — говорить на виході з ринку Антоніна Душейко, 60 років. — Спекулюють, бо в місті багато студентів, хасиди пооставалися. Була в сусідній Христинівці — там на все ціни нижчі. Сала набрала по 15 гривень. А в нас воно по 25.

— Ми  їздили скуплятися на Кіровоградщину, — розказує Любов Корнієнко, 42 роки. — Це по Україні найбідніша область. Там селяни городину за безцінь віддають — бо роботи немає. Хотять щось заробити. В Умані, Тальному, Черкасах скуплятися не треба. Ціни як столичні.

30-річна Надія Лещенко помітила, що останнім часом подорожчали борошно, олія, молочні продукти, рис, макарони, фрукти:

— Кілька знайомих торгують на ринку. Казали, що планують іще підвищити ціни на все — бо базарникам налоги підняли.

Зараз ви читаєте новину «Влада рекомендує продавати свинину по 39 гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі