четвер, 09 жовтня 2008 17:37

Вітчизняні сорти яблунь купують частіше

На центральному ринку Черкас є кілька палаток із саджанцями. Деякі люди продають їх просто неба. Покупці найбільше цікавляться яблунями.

35-річний Юрій Яценко із дружиною Оленою вирощують саджанці яблунь, черешні, абрикос, аличі, вишні та  смородини на власній ділянці. Дерева та кущі мають розкішні, з темно-зеленим листям. Коріння загорнуте в мішки з-під цукру. Пропонують понад 20 сортів яблунь, п"ять черешень, три сорти абрикос, два — аличі, по одному вишні й смородини.

— На готовий саджанець треба витратити два роки, — каже Юрій Яценко. — Доки росте, три-чотири рази кропимо від хвороб, шкідників залежно від того, як вони виявляються. У середньому сім-вісім обприскувань.

Яблуні чоловік пропонує вітчизняних сортів: Ренет, Симиренко, Слава переможцям. Є також голландські сорти.

— Саджанці середньорослі, але врожаї дають гарні.

Черкащани купують яблуні сортів: Папіровка, Кальвін сніжний, Симиренка, Слава переможцям, Джонатан. Голландські сорти беруть селекціонери. За саджанець яблуні на базарі правлять 20 грн. За кущ смородини, малини — від 5 до 15. Продавці консультують, як правильно посадити дерево та доглядати за ним.

Зараз ви читаєте новину «Вітчизняні сорти яблунь купують частіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі