четвер, 04 грудня 2008 16:57

Віра Онопрієнко почала торгувати дитячим харчуванням

— Три роки торгувала на базарі дублянками, — розповідає 42-річна уманчанка Віра Онопрієнко. — І все було нормально. Можна було так-сяк жити. А із цією кризою люди наче показилися.

Традиційно восени вони підшуковують на зиму речі. Наприкінці вересня Віра із сестрою привезли із Харкова новий товар — натуральні та штучні дублянки. За жовтень продали лише кілька штук. Через кризу покупці почали менше думати про новий одяг.

— У мене знайома "секендом" торгує, — каже Онопрієнко. — Так не встигає за товаром їздити. Люди почали більш кидатися на старий і дешевий одяг. Нам із новим товаром немає чого робити на ринку.

— Воно й недивно, — вступає в розмову 39-річна сестра Ольга. — Тільки в Умані завод "Мегометр" споловини скоротили, "Уманьавтодор" розігнали повністю, "Молокозавод" — також, із "Софіївки" теж багато людей скоротили. Усі найбільші та найпотужніші підприємства тормознули. Про що там уже думати, як не про шматок хліба.

Уже три тижні, як жінки змінили асортимент товару. Тепер продають дитяче харчування. Кажуть, на цьому зараз можна заробити.

— Ідею підкинула знайома медсестра із пологового будинку. Зараз у всіх газетах пишуть та пропагують грудне вигодовування, — каже Віра Онопрієнко. — На ділі більшість жінок не мають власного молока — одні із фізіологічних причин, інші не мають змоги повноцінно побудувати свій графік. Є взагалі такі, які, народивши дитинку, на роботу втікають, лишають малюка на бабусю із дідусем.

Дитяче харчування для малюків популярне. Оптом закуповують торгові марки "НАН" і "Нутрілон". На третьому місці "Детолакт".

Собівартість однієї банки дитячого харчування 30 грн. На базарі продають по 50. Інколи можуть скинути ціну до 45 грн. За день у середньому розходиться до 20 банок харчування.

— Уторговуємо щодня 300–400 гривень. Ціни ставимо нижчі, ніж в аптеках і магазинах. Тому в нас беруть охочіше.

Зараз ви читаєте новину «Віра Онопрієнко почала торгувати дитячим харчуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі