четвер, 26 червня 2008 20:48

Віктор Балога допомагає Черкасам повернути звалище

Міський голова Черкас 40-річний Сергій Одарич 11 червня зустрівся із головою Секретаріату президента Віктором Балогою. Мова йшла про конфлікт навколо черкаського міського сміттєзвалища.

Полігон для вивозу й утилізації твердих побутових відходів створили 10 років тому за 30 км від Черкас коштом обласної влади та міськвиконкому. Місто вклало в будівництво 5 млн бюджетних гривень.

5 років тому попередній губернатор Черкащини передав землю під сміттєзвалищем приватній структурі. "Добро" на це дала Черкаська райрада та тодішнє керівництво міста. Приватники в кілька разів підвищили ціну за складування відходів. Тому міська влада звернулася до суду. 10 квітня Київський міжобласний апеляційний господарський суд повернув черкащанам право користуватися звалищем.

— Я передав Вікторові Балозі всі документи. Він пообіцяв, що згодом вийде указ президента про скасування розпорядження губернатора п"ятирічної давнини, — зазначає Сергій Одарич. — Після цього земельна ділянка буде відведена за комунальним підприємством міста, яке вивозить та утилізує сміття.

Зараз ви читаєте новину «Віктор Балога допомагає Черкасам повернути звалище». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі