четвер, 05 червня 2008 18:05

Від граду земля стала білою

— Ми вже готуємося пересівати знищені градом культури, — каже керівник сільського підприємства "Надія" з Лісового Тальнівського району Віра Кіфу. — Це майже половина наших сільгоспугідь. Град знищив 220 гектарів ячменю, 110 пшениці, 80 сої, 65 ріпаку. На допомогу від держави не сподіваємося. Пересівати будемо за власний кошт.

У неділю над селом лютувала буря. Опівдні подув холодний вітер, стало похмуро. Температура опустилася до +15°С. Близько четвертої вечора почало гриміти. За годину пішов град. Земля стала білою, наче взимку, із дерев позбивало листя, а від картоплі залишилися самі штурпаки. Навіть на ранок наступного дня де-не-де лежали купи льоду.

— За попередніми даними, на Тальнівщині градом побито 1737 гектарів, — стверджує Віталій Захарчук із управління агропромислового розвитку. Трохи менше від Лісового постраждали Шаулиха, Папужинці, Романівка.

— Аби район визнали постраждалим, збитки мають перевищувати 1 мільйон 50 тисяч гривень, — пояснює Володимир Гречка з відділу з питань надзвичайних ситуацій району. — Тоді ми можемо розраховувати на допомогу від держави.

Зараз ви читаєте новину «Від граду земля стала білою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі