четвер, 16 жовтня 2008 15:48

Великі банки беруть 5 гривень комісійних

 

28-річна Юлія Топчій із Золотоноші кілька років працює в Києві у приватній фірмі. Зарплату отримує на картку "Правексбанку".

— Перед тим, як їхати додому, стараюся зняти потрібну суму з картки в Києві. Бо жодного банкомату "Правексбанку" в Золотоноші немає, — розповідає Юлія. — З інших банкоматів гроші знімаю тільки в крайньому випадку. Та й то невеликі суми — невигідно.

За зняття готівки в "чужих" банкоматах "Правексбанк" встановив комісію 1,5% плюс 4 грн.

— Так банки штрафують своїх клієнтів за користування чужими банкоматами, — каже Топчій.

"Приватбанк", "Райффайзен банк Аваль", "Промінвестбанк", "Надра банк" та "Укрсоцбанк" мають найбільше банкоматів в Україні. Вони беруть комісію не менш як 5 грн.

Деякі банки мають спеціальні проекти. За їх умовами, комісійні можуть узагалі не зніматися або сума буде значно меншою. 10 банків об"єдналися в проект "Атмосфера". Комісія за зняття грошей у банкоматі банку —учасника проекту — 1,2% плюс 2 грн. До проекту "Радіус" входить 21 банк. Банкомати цієї мережі комісійних не знімають. З ким співпрацює ваш банк, можна дізнатися в його інформаційному центрі. Зазвичай такі працюють цілодобово.

Зараз ви читаєте новину «Великі банки беруть 5 гривень комісійних». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі