четвер, 16 вересня 2010 17:52

Вантажівка збила газову трубу

У ніч на 10 вересня в центрі села Балаклея Смілянського району перекинулася вантажівка з картоплею. Автомобіль збив газову трубу, врізався в кам"яний паркан. 20 т бульби розсипалися на дорогу.

— Серед ночі загриміло, ніби бомба розірвалася під хатою, — згадує 28-річна Тетяна Яшник. — Потім затріщало щось прямо коло стіни і видно зробилося, як удень. Чоловік Микола зі свекром вибігли надвір. Я з донькою 8-річною Аліною і свекрухою за ними до дверей, а там — вогонь просто в обличчя. Ми кинулися до вікна по іншу сторону хати. Через нього нас чоловіки повитягували. Тікали через городи до річки. Від страху не могли й говорити, ноги підкошувалися.

Із навколишніх будинків збіглися кількадесят селян, хтось викликав рятувальників.  Біля розваленої огорожі, за кілька метрів від дороги, палала перекинута вантажівка. Поряд із нею горіла пошкоджена газова труба. Висота полум"я сягала 8 м.

— Як страх минув, ми пішли дивитися на аварію, — каже Тетяна Яшник. — Пожежна кілька разів їздила до ставу по воду. Залили весь двір водою й піною. Навколо валялася картопля. Обгоріла машина лежала за 2 метри від нашої хати. Якби не новий кам"яний тин, то вантажівка завалила б дім.

Через аварію в Балаклеї і трьох навколишніх селах вимкнули газ. Місцеві припускають, що водій згорілого авто заснув за кермом. Його із напарником "швидка" доправила до райлікарні. В одного з чоловіків — черепно-мозкова травма, в іншого — перелом стопи.

Наступного дня після пригоди до Балаклеї приїхав хазяїн вантажівки з працівниками і машинами. Картоплю зібрали. Яшникам пообіцяли відшкодувати збитки.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка збила газову трубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі