четвер, 07 серпня 2008 18:20

В Умані з"явиться театральний сад

Мільйон гривень виділить нафтова компанія WOG на реконструкцію уманського центрального парку ім. Калініна. Кошти перерахують в обмін на землю під будівництво заправки на трасі Київ–Одеса. Такою була умова депутатів міськради.

— Було представлено 21 проект, — розповідає заступник міського голови Володимир Віблий, 56 років. — Окрім уманських та черкаських фахівців, їх розробили і студенти Київського національного університету будівництва та архітектури.

Переміг проект уманського архітектора Петра Климента. Реконструйований парк назвуть Театральним. Оскільки таку назву мав сквер, розташований поблизу будинку театру наприкінці ХІХ ст.

— Цей проект найкраще відповідає фінансовому складнику реконструкції, — продовжує Віблий. — Не все, що передбачено ескізом, втілимо в життя. Від дечого відмовимося. Використаємо деякі елементи інших проектів. Зокрема, подобається ідея посадити велику ялинку, щоб наряджати напередодні Нового року.

Не раніше наступного літа відбудеться відкриття оновленого парку. У ньому мають встановити альтанку для закоханих, фонтан та кілька невеликих пам"ятників.

Зараз ви читаєте новину «В Умані з"явиться театральний сад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі