Ексклюзиви
четвер, 22 листопада 2007 19:00

В Умані запустили нову котельню

Із 2 листопада уманський міський пологовий будинок, дитячу лікарню та станцію "швидкої" обігріває нова котельня. Її почали будували з весни, витратили 1,6 млн грн.

— Поставили три котла Монастирищенського котельного заводу, насоси — німецькі, — каже 40-річний директор комунального підприємства "Уманьтеплокомуненерго" В"ячеслав Коваль. — Додатково поставили дизельний електрогенератор. Він може забезпечувати лікарні електрикою, якщо в місті пропадатиме світло.

Потужності нової котельні вистачить, щоб обігрівати й ще один житловий будинок.

— Cьогодні температура в пологовому будинку відповідає нормі — 25–26 градусів, — говорить головлікар пологового будинку 61-річний Борис Кримковський. — А от торік ми гріли палати масляними обігрівачами.

90% коштів на будівництво котельні виділили з держбюджету.

Цього року за рахунок держбюджету планували поміняти й  центральну трубу. Вона в експлуатації вже 25 років. По ній дають тепло для більшості будинків Умані. Виготовили проект. Кошторис робіт 6,5 млн грн. Але в останній момент фінансування проекту держбюджетом перекинули на наступний рік.

— Перед початком опалювального сезону ми провели ряд гідравлічних випробувань труби, — розповідає В"ячеслав Коваль. — Рік вона повинна витримати.

В Умані тепло постачають 25 котелень. 1400 абонентів перебувають на автономному опаленні. Від труби центрального теплопостачання опалюють 15,6 тис.

Зараз ви читаєте новину «В Умані запустили нову котельню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути