понеділок, 24 грудня 2012 06:30

В "Астрі" не прийматимуть дітей до двох років

Кажуть, що у черкаському реабілітаційно-оздоровчому центрі "Астра" заборонили приймати на лікування хворих дітей із першого року життя. Мовляв, такий наказ видав міський  департамент охорони здоров'я.

— Олег Стадник перекреслив надію цих дітей на повноцінне життя. Їх заборонено приймати на реабілітацію. Не треба мати медичної освіти, щоб зрозуміти, що реабілітацію треба починати з моменту народження і проводити постійно. Такий наказ суперечить усім міністерським положенням, які спрямовані на попередження інвалідності, — каже колишній директор центру Ірина Волощенко, 65 років. Із нею минулого місяця не продовжили контракт. До цього працювала директором закладу понад 20 років.

Керівник департаменту стверджує, що дітей ніхто не забороняв лікувати.

— Це неправда, — каже керівник департаменту охорони здоров'я 50-річний Олег Стадник. — Усі діти лікуються, як і раніше. Єдине, що ввели заборону стосовно деяких протипоказань. Річ у тім, що за керівництва Волощенко в закладі трапився випадок, коли двотижнева дитина після курсу реабілітації потрапила до реанімації. Це внутрішня кухня, я не хотів про це говорити, але пані Ірина сама винесла це на суд людей.

"Астра" — єдиний заклад в області, де проходять реабілітацію діти, хворі на ДЦП та інваліди. Також там лікують після інсультів та інфарктів, чорнобильців, ветеранів. Минулого року в "Астрі" пройшли реабілітацію 3500 пільговиків.

Зараз ви читаєте новину «В "Астрі" не прийматимуть дітей до двох років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі