понеділок, 19 грудня 2011 05:30

"Усі шукають, а потом до нас з'їжджаються"

Автор: фото: Захар КОЛІСНІЧЕНКО
  Двомісний номер у готелі ”Нива” по вулиці Смілянській у Черкасах неподалік нового автовокзалу. Ліжко-місце коштує 114 гривень
Двомісний номер у готелі ”Нива” по вулиці Смілянській у Черкасах неподалік нового автовокзалу. Ліжко-місце коштує 114 гривень

Телефоную за оголошеннями про здачу квартир поденно, пробую влаштуватися на ночівлю за 100 грн.  Найдешевше житло за 110 грн уже зайняте.

— Знайдіть ще когось і скиньтеся удвох. За 160 гривень можна найняти гарну квартиру з двоспальним ліжком, душем і побутовою технікою. Але бронювати треба зарані. З собою мати паспорт, — каже одна з власниць квартир.

Їду до 4-зіркового готелю "Дніпро" на вул. Фрунзе. У фойє шикарний ремонт, люстра, як у філармонії. Всі працівники у формі. Дешевих номерів немає. Пропонують одномісний за 348 грн.

Прямую до готелю "Черкаси" на вул. Лазарєва. При вході офіс-магазин з продажу пластикових вікон, ремонт взуття та кіоск зі старими іграшками й книжками. Довго шукаю віконце адміністратора. Жінка якраз обідає копченою мойвою. Каже, що найдешевший одномісний коштує 159 грн.

— Ліжко-місце дешевше. 74 гривні в чотиримісному.

— Душ, телевізор є? — цікавлюсь.

— За таку цену? Умивальнік.

У двозірковому готелі "Росава" на прохання показати номер дають ключ від №518, що коштує 190 грн. Довго блукаю темним коридором. В номері телевізор, холодильник, душ і туалет. Постільна білизна чиста. Двері на балкон не відчиняються. В туалеті маленьке мило. Спускаюся і напитую дешевше.

— Третім у трьохмєстний — 90 гривень, без сніданку. Всьо так, як і в одномісному.

У готелі "Нива" на вул. Смілянській в бенкетному залі накритий стіл. Прибиральниця, років 50, показує тримісний номер. На вікнах жалюзі. Зліва в кутку на підставці телевізор, під ним холодильник.

— Койко-мєсто за 100 гривень. У нас тепло, бо своя котєльня. Вечером гаряча вода буде, душ. Ну шо?

— Я пошукаю дешевше.

— Дивися. Усі шукають, а потом до нас з'їжджаються. Зараз людей мало. То взагалі можеш сам у номері бути.

У готелі Черкаського національного університеті ім. Хмельницького можна переночувати за 70 грн. Перед цим треба домовлятися із комендантом і сплатити гроші у касу університету. Номери знаходяться у гуртожитку №5.

Таксисти на Залізничному вокзалі радять оселитися у місцевий готель. Він на першому поверсі, біля залу очікування.

— Тут точно менше ста. Даже "люкс" є.

Проживання в двомісному номері підвищеного комфорту на Залізничному вокзалі коштує 87 грн/доба за ліжко-місце. Є телевізор та душ. За 51 грн за добу, або 30 грн за 12 год. оселять у звичайний чотиримісний номер без телевізора та душу.

Біля чергової стоять телевізор, чайник, мікрохвильова піч.

— Цим усім теж можна користуватися? — запитую.

— За отдєльну плату. Холодільнік от 5 гривень, за душ — 11 гривень.

1,8

гривні коштує переночувати в залі очікування Черкаського залізничного вокзалу. За 20 грн можна пересидіти ніч у комп'ютерному клубі на вул. Дашкевича.

 

Зараз ви читаєте новину «"Усі шукають, а потом до нас з'їжджаються"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі