четвер, 06 березня 2008 18:10

Уманська лазня вдвічі підняла ціни

— У парній скоро підлога провалиться, — каже уманчанин Петро Леонідов, 70 років. — А ціни підняли більш як удвічі. Та не можу собі відмовити в цьому задоволенні. І для здоров"я корисно, особливо в моєму віці.

Баня знаходиться майже у центрі Умані на вул. Горького, 8. Відтепер попаритися та прийняти душ у чоловічій залі коштує 16 грн, у жіночій — 14. Раніше за це платили 4–6 грн. Різницю пояснюють комбінованим паром: сухим і вологим. Працює лазня по вихідних із 15 до 20 години, розрахована в середньому на 300 осіб.

— Скільки б не купався, плати 16 гривень,— обурюється 26-річний Петро Хіміч. — Хоч би розбили час. Раніше баня працювала чотири дні на тиждень, а з підняттям цін змінився графік. Не пам"ятаю, щоб тут капітальний ремонт робили. В парилці поверх гнилих досток набивають нові. Кажуть, що є віп-кабінки, але я не бачив.

Баню збудували 1933 року. Торік її відвідали 13,5 тисяч осіб. Тепер через подорожчання кількість людей зменшилася удвічі.

— Платити треба більше, бо подорожчали енергоносії та газ. Ми й нині працюємо збитково. Реальна ціна — 28 гривень, але тоді ніхто не йтиме, — розповідає директор підприємства "Уманчанка" Аркадій Рибак, 56 років. — Раніше збитки частково покривали за рахунок міського бюджету і зданих в оренду гаражів. Тому ціна була менша. Цього року депутати не проголосували за дотацію. В області міська лазня є ще у Смілі. Там давно платять 20 гривень.

Директор знає, що за санітарними показниками баня не влаштовує уманчан.

— Для капремонту треба хоча б 150 тисяч гривень, у нас їх немає. По мірі можливостей робимо косметичні ремонти, — зізнається він. — Треба прокласти нову каналізацію, бо замість труб — цегляна кладка.

Зараз ви читаєте новину «Уманська лазня вдвічі підняла ціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі