четвер, 27 листопада 2008 16:38

У виставі Жолдака дії розгортаються в Україні і в космосі

Із 4–7 грудня в Черкаському драмтеатрі відбудуться дві прем"єри режисера Андрія Жолдака — "Ленін love, Сталін love" та "Войцек".

Андрій Жолдак живе в Німеччині. Останні п"ять років мріяв зробити велику театральну постановку в Україні.

— Минулого року німці почали переговори стосовно вистав у рамках Тижня німецької культури, — розповідає режисер. — Це вони мене повернули на батьківщину, також вони фінансували театральний проект — виставу "Войцек" німецького автора Ґеорґа Бюхнера.

У якості партнера режисер обрав Черкаський драматичний театр. 2003 року він уже ставив із ними "Женитьбу" по Гоголю, мали успіх. Із 35 черкаських акторів залишив 15. Хвалиться, що із ними із першої репетиції порозумілися.

Вистава "Ленін love, Сталін love" за романом Василя Барки важлива для режисера. У ній ідеться про Голодомор. Деталі вистави тримає в таємниці.

— А "Войцек" — радикальна вистава і в цьому мене підтримують німці. Вони хотіли, щоб я зробив безцензурний у політичному розумінні проект, — продовжує Андрій. — Дії розгортаються в Україні і в космосі. Є такі сцени, де я сам закриваю очі.

Черкаси, 4–7 листопада, драмтеатр. Вистави Андрія Жолдака "Ленін love, Сталін love", "Войцек". Початок о 18.00. Квитки: "Ленін love, Сталін love" — 15–50 грн. "Войцек" — 100–200 грн.

Зараз ви читаєте новину «У виставі Жолдака дії розгортаються в Україні і в космосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі