четвер, 05 лютого 2009 18:37

У селах можливі затримки з виплатою пенсій

Автор: фото: Наталя ПИСАРЕВА
  Володимир Багрійчук: ”Пенсія виплачується не пізніше 25-го числа”
Володимир Багрійчук: ”Пенсія виплачується не пізніше 25-го числа”

— У січні ми профінансували виплату пенсій на 100 відсотків. Останні надходження були 22 січня, — розповідає 59-річний Володимир Багрійчук, начальник Головного управління Пенсійного фонду Черкащини. Показує таблицю і графік виплат в районах.

Розмовляємо у його робочому кабінеті. У приміщенні багато вазонів. На стіні — портрет Шевченка, обрамлений калиною.

— Пенсія виплачується за поточний місяць, тобто у січні за січень. І не пізніше 25-го числа. В області не було порушено цього терміну.

Пенсіонери розповідали, що у грудні були затримки щодо графіку виплати пенсій.

— Цей графік нечіткий, там вказано орієнтовні терміни. У Черкасах затримок точно не було. У райцентрах, можливо. Якщо в обласному центрі поштамт працює щоденно, то в райцентрах — неділя вихідний. А до деяких сіл листоноша може добиратися лише декілька разів на тиждень. 38 банкам, що можуть обслуговувати пенсійні рахунки, ми вчасно перерахували гроші. Якщо вони й затримували виплати, то це від нас не залежало.

У Каневі закрилося відділення банку "Національний кредит". Що робити людям, які мали там пенсійні рахунки?

— "Національний кредит" обслуговував не тільки Канівський, а ще й Чорнобаївський, Золотоніський і, здається, Драбівський райони. Представник банку прийшов до нас і попросив припинити фінансування пенсій через їхню установу. Пенсіонерів теж повідомили. Виплати перевели на інший банк, а хто хотів, отримали пенсії на пошті.

Працюючим пенсіонерам зменшать пенсію?

— Таких в області приблизно 65 тисяч. Їм пенсію не зменшать. Я й сам працюючий пенсіонер.

Регіон забезпечують коштами для виплати пенсій із державного чи обласного бюджету?

— Бюджет Пенсійного фонду формується із декількох джерел. Найголовніше — страхові внески, які сплачують роботодавці. Минулого року до Пенсійного фонду області надійшло 4 мільярди 242 мільйони гривень.

Зараз ви читаєте новину «У селах можливі затримки з виплатою пенсій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі