четвер, 20 січня 2011 17:08

У міськраді не можна користуватися чайниками

Автор: малюнок: Дмитро СКАЖЕНИК
 

Найбезглуздіші розпорядження та негласні укази чиновників, що діють в області.

Голова Чорнобаївської РДА Олексій Головко, 50 років, запровадив у районі "чистий четвер" — щочетверга працівники всіх установ, організацій і підприємств району мають прибирати закріплену за ними територію.

Кажуть, також хоче запровадити "день здоров'я" — запрошуватиме всіх працівників райдержадміністрації та селищної ради щочетверга до басейну. Говорили, що цього дня Головко планував заборонити всім підприємцям торгувати тютюном і горілкою.

24 серпня 2008 року тодішній виконувач обов'язків голови Монастирищенської РДА, а тепер голова районної ради Ігор Нестеренко, 41 рік, організував у селищі масовий легкоатлетичний пробіг. Змусив узяти в ньому участь усіх керівників управлінь і відділів адміністрації. Чиновники пробігли кілька кілометрів від приміщення адміністрації на вул. Леніна до центру зайнятості.

Перші дні на посаді канівського міського голови 50-річного Віктора Ніколенка співпали з проведенням у райцентрі міжнародного фестивалю академічної та сучасної музики "Фарботони". Його організовують у місті протягом 11 років.

Іноді артистів на сцені було стільки ж, як глядачів у залі. Тому Ніколенко зобов'язав забезпечити явку на концерти певної кількості представників кожної міської установи чи підприємства.

— На першому ж концерті зала міського будинку культури на 750 місць була заповнена. Деякі люди не витримували і вешталися під час виступів, — розповідає місцева Лариса, 47 років.

14 жовтня 2010-го всіх працівників Черкаської ОДА змусили прийти до Михайлівського собору Української православної церкви Московського патріархату. Там із нагоди свята Покрови молився голова обласної адміністрації Сергій Тулуб.

— Збір призначили на 8.15 у Першотравневому парку, де Михайлівський собор, — розповідає Сергій, працівник одного з управлінь. — За кілька хвилин з'явився губернатор. Він пройшов усередину. Керівники управлінь і відділів пішли за ним. Решті дозволено було розійтися до місць роботи.

Також голови адміністрацій нарікали, що 19 квітня губернатор заборонив їм вітати з днем народження свого заступника Василя Корнієнка на роботі. Пригрозив звільненням. Хоча за колишнього губернатора Олександра Черевка так було заведено.

— Цілком розумне розпорядження. Особисте життя вдома, а не на роботі. У нас на фірмі від такого вже давно відмовилися: привітали з квітами і премією, з'їли тортик в обідню перерву, і все, — каже черкаска Олена Петрова, 33 роки.

У стінах Черкаського міськвиконкому існує негласне правило — не можна обідати на робочих місцях. Кажуть, це ініціатива мера Сергія Одарича. Він не любить, коли на роботі пахне їжею. Також працівникам заборонено користуватися чайниками.

— Для обіду є обідня перерва і їдальня — там і треба їсти, а не бутерброди на столі з документами розкладати. Прийшов колись у міськвиконком на початку робочого дня, так там цілий поверх протягом півгодини ходив із чашками один до одного чаювати. Потім 10 хвилин ходили їх мить, — каже черкасець Олег Павленко.

Дороговкази про музей встановили після його закриття

У серпні 2006-го облавтодор з ініціативи тодішнього губернатора Олександра Черевка встановив на околицях Тального таблички з написом на двох мовах: "Музей трипільської культури. Trypilska kultura Museum — 4km".

За кілька тижнів до того музей виселили з палацу графів Шувалових, який мали реконструювати. Експозицію демонтували, а експонати звалили на купу в місцевій друкарні.

— Там були цікаві зали — трипільська культура давньоруська пора, епоха козаччини, — згадує тальнівець Володимир Палійчук. — Після демонтажу музей фактично перестав існувати.

До Тального потяглися іноземні туристи.

— Усім відвідувачам директор музею Вадим Мицик довго переповідав історію його знищення. Фактично ніякого музею у Тальному нема, — каже Палійчук.

Зараз ви читаєте новину «У міськраді не можна користуватися чайниками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі