четвер, 19 лютого 2009 20:10

У машину Валерія Воротніка підклали вибухівку

У понеділок о 21.15 у центрі Черкас вибухнув автомобіль керівника місцевої медіа-групи "Антена" 41-річного Валерія Воротніка. Позашляховик "хюндай" стояв біля будинку на вулиці Шевченка, 222. У цьому приміщенні на першому поверсі — офіс "Антени".

 — Я та журналіст Володимир Мамалига з 10-річним сином Назарієм після прямого ефіру вийшли до машини, — розповідає телефоном Валерій Леонідович. — Того вечора наш канал анонсував акцію протесту проти закриття шкіл у Черкасах. Я йшов попереду, вони — позаду. Підійшов упритул до заднього колеса і натиснув на дистанційне керування дверима. Через короткий проміжок часу стався потужний вибух. Мене відкинуло на кілька метрів від машини. Мамалигу з дитиною поклало на асфальт під будинком. Від вибухової хвилі нас захистило заднє колесо. Під автівкою в передній частині був заряд фугасного типу в еквіваленті 100–200 грамів тротилу.

Автомобіль Воротнік купив кілька років тому. Під час розмови чоловік час від часу перепитує. Каже, недочуває.

— Вибух був такої сили, що було чути майже у всіх мікрорайонах міста. У квартирах дев"ятиповерхівки, біля якої стояло авто, повибивало скло у вікнах. Деталі машини розкидало в радіусі 200 метрів. Ми вважаємо, в нас єдиним супротивником може бути тільки міська влада. Хоча прямих погроз не було. Нас намагалися купити, але не вдалося. Тепер намагаються вбити. Все через нашу професійну діяльність. Іншого не може бути.

Біля будинку на вулиці Шевченка, де стояла машина Воротніка, асфальт усипано битим склом.

— Я в ту ніч був на чергуванні, — розповідає 72-річний Борис Завалко з квартири N15, що на третьому поверсі. — Прийшов додому й перелякався, бо на трьох вікнах стьокол нема. Он хлопці з ЖЕКу склять. Рвонуло страшно. Машина, шо інтєрєсно, дуже дорога. Мужики там балакали, більш як на сто тисяч доларів потяне.

Із Борисової квартири виходить виконроб ремонтноексплуатаційного управління N5 46-річний Юрій Шевчук.

— У цій квартирі дев"ятьох шибок немає. Скло повилітало вибірково на багатьох поверхах, навіть на дев"ятому. Третій постраждав найбільше, — каже Завалко.

70-річна Валентина Шевченко з шостого поверху думала, що вибухнув газ.

— Кинулися до вікон на сторону до Білого лотоса (організація, що пропагує бойові види мистецтва. — ГПУ). Думали, це тут, — згадує ті події жінка. — А потім побігли в іншу кімнату, на підлозі побите скло. Бачимо, внизу стоїть побита машина. Онуки довго не могли заснути. Добре, що машина була на дизпаливі, вийшло без вогню. У пів одинадцятого вечора прийшли жінки з ремонтно-експлуатаційного управління, переписували побиті вікна. В нас одне велике. Євровікна всі витримали.

Валерія Воротніка і Володимира Мамалигу допитали міліціонери.

— Справу порушили за фактом умисного пошкодження майна, а не замаху на вбивство або теракт. Ми будемо добиватися, щоб правоохоронні органи розслідували саме замах на наше вбивство, — запевняє Валерій Воротнік.

Зараз ви читаєте новину «У машину Валерія Воротніка підклали вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі