четвер, 15 травня 2008 19:07

У Чорнобаї створять музей земляцтва

Понад 70 відомих політиків, бізнесменів, медиків, освітян та діячів культури — вихідців із Чорнобаївського району — з"їхалися на травневі свята в Чорнобай. На святі земляцтва "Вклонімося отчому дому" вони пили по 100 г за процвітання району та обіцяли всіляко допомагати.

На порозі гостей зустрічають хлопці в козацькому вбранні з шаблями. Відомим чорнобаївцям дарують обереги, виготовлені дітьми із місцевих дитсадків. Гості проходять до великої зали й сідають за накриті столи. Їх вітають концертною програмою.

— Свято земляцтва започатковане 1997 року. А цього року ми його відновлюємо, — вітає гостей голова Чорнобаївської райдержадміністрації 47-річний Анатолій Ляпкало. Він розповідає про економічні досягнення району та запрошує випити по чарці за добробут району.

Серед присутніх — заступник голови Черкаської обласної держадміністрації Василь Корнієнко, голова Черкаської облради Володимир Гресь, директор держпідприємства "Златодар" Володимир Лук"янець, директор уманської Софіївки Іван Косенко, кінорежисер Володимир Артеменко, диригент Іван Дробот.

— Я хоч і народився не в Чорнобаївському районі, але вважаю його своїм рідним, бо прожив тут 25 років, — каже Володимир Гресь, 46 років. Він закликає всіх дбати про район. — Щоб ви прокидалися кожного ранку і думали, що ж я зробив для району.

Після неформальної зустрічі учасники зібрання пропонують заснувати благодійний фонд, музей земляцтва та зняти фільм про район. Також вирішують обговорити та ухвалити статут земляцтва, обрати його керівні органи та зробити такі зустрічі традиційними.

Зараз ви читаєте новину «У Чорнобаї створять музей земляцтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі