четвер, 19 червня 2008 20:41

Томенко презентував диск із голосом Василя Симоненка

Компакт-диски "Лебеді материнства: живий голос Василя Симоненка" презентував у Городищі народний депутат України Микола Томенко, 44 роки.

До аудіо-видання увійшли 17 унікальних записів авторського виконання поетом власних творів, кращі фонограми поезій Симоненка та музичні твори на його вірші з фондів Українського радіо. До фінансування виходу диску долучився благодійний фонд Миколи Томенка "Справедлива країна".

Презентація пройшла в рамках фестивалю "Садок вишневий коло хати", який щороку проходить у Городищі. Поет бував у місті, коли працював кореспондентом обласних газет.

Василь Симоненко народився на Полтавщині. Після закінчення університету приїхав за направленням в Черкаси. Працював у газетах "Молодь Черкащини" і "Черкаській правді". Жив із дружиною та сином. У Черкасах поета й поховали.

— До Дня незалежності випустимо диск, на якому власні твори читатимуть Максим Рильський, Павло Тичина, Микола Бажан, Василь Стус, Остап Вишня, — каже Томенко.

Аудіозаписи із голосами класиків отримає кожна школа області. Дисків "Лебеді материнства" Микола Томенко привіз кілька штук. Цей запис поширюється безкоштовно.

Зараз ви читаєте новину «Томенко презентував диск із голосом Василя Симоненка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі