четвер, 13 грудня 2007 18:42

Тетяна Голінько моржуванням вилікувала дочку від раку

Автор: фото: Леся ЩЕРБЕНКО
  Черкаські ”моржі” 11 грудня виходять із Дніпра в районі Долини Троянд. Серед них Олександр Хоменко (з бородою), який понад 10 років щодня купається в річці. Ліворуч від нього (виглядає світленька жінка) лідер організації ”Школа здоров’я” Тетяна Гунько
Черкаські ”моржі” 11 грудня виходять із Дніпра в районі Долини Троянд. Серед них Олександр Хоменко (з бородою), який понад 10 років щодня купається в річці. Ліворуч від нього (виглядає світленька жінка) лідер організації ”Школа здоров’я” Тетяна Гунько

Зранку 11 грудня із будинку, що поряд із черкаським пляжем у Долині Троянд, вибігають люди в плавках та купальниках. Їм сигналять машини. Босі люди стають у коло біля води й піднімають руки до неба. Так "моржі" просять у природи зцілення перед зануренням.

У черкаській організації "Школа здоров"я" 100 активних членів. Її керівник 50-річна черкащанка Тетяна Голінько живе на вул. Гагаріна, 52а. Серед інших її двір виділяє ванна з водою просто неба. Поряд гіпсові бюсти Гоголя, Лесі Українки.

Тетяна в купальнику стає ногами в миску з водою, тоді на кілька хвилин сідає у ванну.

— Я схожа на мерзляка? — сміється вона. На вигляд жінці років 40. — Це не значить, що мені не холодно. Просто я контролюю свій страх.

"Школа здоров"я" пропагує кілька напрямків: лікування за методом Іванова, йогу, дихальні вправи, біоенергетичний масаж, хореографію, духовне оздоровлення. Заняття безкоштовні.

— Моя бабуся була цілителькою, — каже Тетяна. — Вона завжди вчила, що не можна просити гроші за допомогу.

Колись Голінько працювала на заводі. Потім торгувала на базарі. Оздоровлюватися водою почала, коли 17-річна донька Вікторія захворіла на рак.

— Це був єдиний шанс, — згадує жінка. — Ми почали обливатися, купатися, очищуватися духовно. Якщо людина загартовується, вона зміцнює свій дух. Учиться терпіти, боротися, перемагати страх.

За рік хвороба минула. Вікторія вийшла заміж, має 6-річну доньку Вероніку. Дівчинка теж загартовується. Тетяна за допомогою купання вилікувала ревматизм та ще низку хвороб. Раніше працювала у сфері торгівлі. Нині присвятила себе роботі в "Школі".

Більшість людей приходять до "Школи" через хвороби. Нині про хвороби й не згадують.

У 54-річної Алли Желдак був рак грудей. Жінці робили операцію, хіміотерапію. Гарантій на видужання не давали. Жінка купається сім років. "Моржем" став і її 53-річний чоловік Володимир.

— Було страшно, та я себе переборола. Чотири рази на тиждень купаюся. В інші дні вдома — в холодній воді, — розповідає Желдак. — Можу й півгодини плавати в холодну пору.

На початку Тетяна Голінько радить просто обливати ноги. Із часом можна роззутися і побігати коло берега. Тоді перейти до занурювання.

— Не треба відразу вискакувати з води. Слід відкрити очі й подивитися на природу. Попросити в неї зцілення. Тоді вода забере хворобу. Можна обливатися водою. Але лити не одне відро, а два. Перше пробуджує емоції, друге — очищує.

Нині в "Школі" перед купанням почали ходити по розпеченому вугіллю.

— Ні в кого немає опіків, — каже 47-річний Олександр Хоменко. Він купається 10 років. — Навіть пенсіонери почали роззуватися.

Зараз ви читаєте новину «Тетяна Голінько моржуванням вилікувала дочку від раку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі