четвер, 07 лютого 2008 17:49

Тальнівський ковбасний цех можуть закрити

Тальнівський ковбасний цех районного споживчого товариства може припинити роботу. Це підтверджує голова правління товариства Михайло Обміняний, 52 роки.

— Наш ковбасний цех єдиний в області, що працює лише на м"ясі. Ми не додаємо ані сої, ані квасолі. На виготовлення ковбаси вищого ґатунку іде 70 відсотків яловичини і 30 свинини. Кілограм її має коштувати 80 гривень. За такі гроші тальнівську ковбасу ніхто не купуватиме, — каже Михайло Обміняний.

Ще однією причиною закриття він називає нестачу яловичини. Її завозять з інших районів області. Місцеві господарства вже вирізали всю худобу. Підприємство працюватиме, доки буде сировина.

— Уперше чую, що в районі немає яловичини. Торік ми здали на забій 8000 голів великої рогатої худоби. Ще стільки ж залишилося. Цього року  наростимо майже півтори тисячі голів. Справжня причина закриття ковбасні — низькі закупівельні ціни, що їх пропонують цеховики, та затримки з виплатою людям грошей за здану худобу, — каже начальник районного сільгоспуправління Віталій Захарчук, 44 роки.

Нині магазини Тальнівського районного споживчого товариства торгують ковбасою лише власного виробництва. Тут працює п"ятеро людей. Щомісяця підприємство випускає дві тонни виробів.  Попит на продукцію сталий.

Цех відкрили 1990 року на вул. Петровського.

Зараз ви читаєте новину «Тальнівський ковбасний цех можуть закрити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі