вівторок, 29 квітня 2008 18:05

Тальнівські автобуси можуть зупинитися

У вихідні тальнівські перевізники скасували більшість міських рейсів. 120 акціонерів підприємства не хочуть працювати собі у збиток.

Керівник міського автотранспортного підприємства Віталій Накоп"юк, 56 років, написав листа міністрові Вінському. У ньому просив втрутитися в ситуацію, яка загрожує банкрутством багатьом перевізникам. Насамперед — колишнім державним організаціям. У першому кварталі цього року місцеве підприємство "АТП 17137" зазнало 195 тис. грн збитків. У банку взяли 100 тис. кредиту. Тепер мають проблеми з його поверненням.

— Підвищувати ціни на пасажирські перевезення можемо лише з дозволу обласної влади, — каже Накоп"юк. — Водночас усі приватні й державні перевізники самі встановлюють ціни, які їм диктує ринок.

За 2007 рік вартість бензину зросла більш ніж наполовину. Запчастини — теж. У десять разів підскочила плата за землю. Замість минулорічних дев"яти з гаком тисяч тепер у бюджет Тального доведеться сплатити 93 тис. грн. Дії держави підприємець називає планомірним знищенням галузі.

— Три роки ми безплатно возимо міжміськими автобусами ветеранів війни. Таких послуг надали на 104 тисячі гривень. Натомість Верховна Рада з 2005-го не може затвердити порядок відшкодування витрат на перевезення такої категорії пасажирів. Отак і живемо: з одного боку є вимога закону, а з другого — абсолютна байдужість держави, — веде далі чоловік.

Відшкодування із бюджету за перевезення пільговиків залишається на рівні минулих років. Натомість постійно підвищується плата за медичні огляди водіїв та техогляди автобусів.

— А відповіді від міністра ми так і не дочекалися, — зауважує Віталій Накоп"юк.

Зараз ви читаєте новину «Тальнівські автобуси можуть зупинитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі