четвер, 03 липня 2008 18:59

Свідоцтва закрійниць отримали 60 ув"язнених

Минулої суботи в Уманській виправній колонії N129 був випускний. 23 жінки отримали атестат про середню освіту, ще 60 — стали закрійницями IV розряду. Це другий випуск у навчальному центрі при колонії.

— З нового навчального року, окрім закрійниць і швачок, проведемо набір ще й на операторів комп"ютерного набору. У групі буде 15 чоловік. Хто навчатиметься, вирішить адміністрація установи, — каже директор навчального центру 63-річний Михайло Левицький. Клас на 19 комп"ютерів обладнали коштами спонсорів. — У майбутньому плануємо відкрити ще й спеціальність перукаря.

Середній вік цьогорічних випускників — 25–30 років, наймолодшій — 19, найстаршій — 45.

— Ми вчилися по шкільним підручникам за прискореною програмою. У кінці навчання склали чотири іспити: біологія, переказ із літератури, правознавство та охорона здоров"я, — розповідає 25-річна Яна Бережна. — За півроку маю звільнитися. Тоді планую піти на комп"ютерні курси.

Урочиста частина проходила в клубі установи. Після вручень атестатів та свідоцтв дали  концерт.

— Готували його своїми силами. Самі писали сценарій та шили костюми, — ділиться 33-річна Людмила Петриненко. Жінка сидить за наркотики. Отримала свідоцтво державного зразка та IV розряд закрійниці. Торік вона вивчилася на швачку.

— Пробую шити все. У майбутньому планую займатися пошиттям жіночої білизни, — додає вона.

Зараз ви читаєте новину «Свідоцтва закрійниць отримали 60 ув"язнених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі