понеділок, 01 липня 2013 00:00

Студенти Уманського педуніверситету можуть пройти військову підготовку

Автор: фото надане прес-центром університету
  Курсанти Уманського педуніверситету готуються до навчальних зборів у Військовій академії міста Одеси
Курсанти Уманського педуніверситету готуються до навчальних зборів у Військовій академії міста Одеси

Друго- та третьокурсники денної форми навчання Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини мають можливість пройти військову підготовку на базі Одеської військової академії чи Сумського артилерійського училища і за два роки додатково отримати військову спеціальність.

— Студенти нашого університету мають унікальну можливість отримати два дипломи про вищу освіту — державного педуніверситету й військового вузу. Це історична подія для міста та вузу, адже ми першими почали здійснювати військову підготовку. Досягти цього було непросто. Проте наполегливо йшли до мети і сьогодні маємо підстави сказати: заклад отримав ще одну перемогу, — говорить ректор Уманського педуніверситету Наталія Побірченко.

Торік 74 студенти з Умані стали курсантами військової академії та артилерійського училища. Пройти військову підготовку можуть усі бажаючі, які мають висновки медичної комісії.

— Військова підготовка відкриває нові можливості й перспективи. Багато хто мріє про другу вищу освіту, але не хоче витрачати на неї ще п'ять років. А ми, як студенти педуніверситету, маємо можливість отримати її за два, — говорить Олег Піддубний. Навчається в педагогічному університеті, є курсантом факультету підготовки офіцерів запасу Одеської військової академії.

Військову підготовку здійснюють за програмою офіцерів запасу відповідно до державного замовлення або за кошти фізичних осіб. Навчання триває два роки. Студенти педуніверситету двічі на рік виїздять на військові збори, де проходять теоретичне та практичне навчання з тактики, міжнародного гуманітарного права, розвідки, військової топографії, основ військового законодавства, стройової, вогневої та фізичної підготовки тощо. Отримують документ встановленого зразка із присвоєнням первинного офіцерського звання "молодший лейтенант".

Додаткову інформацію можна отримати за адресою: вул. Садова, 2, м. Умань, Черкаська обл., Україна, 20300;

тел.: 0(4744) 5 05 08,

0(4744) 3 45 82,

веб-сайт — udpu.org.ua.

Зараз ви читаєте новину «Студенти Уманського педуніверситету можуть пройти військову підготовку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі