четвер, 12 лютого 2009 16:56

Школярі залякували пістолетом менших учнів

У ЧЕРКАСАХ з лютого міліція затримала чотирьох хлопців віком від 14 до 17 років. Вони грабували менших школярів, для залякування використовували пневматичний пістолет.

— У кримінальній міліції у справах неповнолітніх за січень зареєстровано 11 звернень, — розповідає Наталя Таран з управління Міністерства внутрішніх справ області. — Батьки стверджують, що 11–13-річних дітей грабували на рік-два старші школярі. Відбирали гроші та мобілки. Опис нападників, манера та стиль пограбувань дозволили зробити висновок, що діє група підлітків-новачків.

Двох учнів, які на спуску до мікрорайону Митниця намагалися втекти, нападники зупинили пострілами.

— Наступного дня так вчинили ще з двома дітьми біля лікарні N3. Хлопчаки вимушені були зупинитися. Віддали гроші та мобільні телефони, — веде далі Таран.

Оперативники склали словесні портрети. Міліція почала перевіряти місця, де неповнолітні могли витрачати відібрані гроші. Заходили в бари та зали ігрових автоматів.

— Затримали чотирьох підлітків. Вони розповіли, що для хоробрості перед кожним виходом "на діло" пили пиво. Мобільні телефони ділили між собою, щоб потім продати. Але не встигли.

Хлопці навчаються у різних школах. Усі з благополучних родин. Їхні батьки, дізнавшись, чим займалися діти, були шоковані.

— На запитання слідчого, чому скоювали злочини, відповідають: у країні криза, раніше в батьків було більше грошей, більше давали на кишенькові витрати. Тепер почали економити, от вони й вирішили підзаробити, — каже Наталя Таран.

Зараз ви читаєте новину «Школярі залякували пістолетом менших учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі