четвер, 23 жовтня 2008 18:07

Сільський голова Валерій Шлянчак подав у відставку

Сільський голова Валерій Шлянчак подав у відставку

Через дострокове припинення повноважень 30 листопада обиратимуть голів у селах Криві Коліна та Заліське Тальнівського району, Доброводи Уманського, Степанівка Драбівського, Шабельники Золотоніського, Косарі Кам"янського, Озірна Звенигородського районів.

— До Верховної Ради відправили заяву про потребу у виборах. Відповіді чекаємо, — розповідає секретар Заліської сільради 35-річна Таміла Кулик. — У селі називають то трьох, то п"ятьох кандидатів на головування. Але нас влаштовував і колишній сільський голова.

Колишній голова Заліської сільради 42-річний Валерій Шлянчак у липні цього літа пішов у відпустку. 31 липня чоловік мав вийти на роботу, але звільнився за власним бажанням.

— Утік із бухгалтеркою сільради. Любов у них була, — каже 65-річний чоловік у сірій старій куртці. — Утекли вони в Канівський район. Кажуть, він устраювався електриком, вона шукала роботу. Два місяці їх не було. Обоє мають сім"ї та дітей. То чоловік бухгалтерки приїхав і забрав жінку назад. Кажуть — помирилися. І голова до сім"ї повернувся. У нього діток двоє. Наробили помилок, тепер шкодують.

Валерій Шлянчак головував у Заліському з 2002 року. Як йшов на другий термін, мав конкурента. Набрав вп"ятеро більше голосів за опонента. У селі Валерія Шлянчака хвалять. Він відремонтував дитсадок, сільраду, впорядковував дороги. Встановив два пам"ятники жертвам Голодомору.

— Заяву на стіл поклав сам. Були на те причини, — говорить Валерій Іванович. Про подробиці розповідати відмовляється. — Ще не знаю, чи подам свою кандидатуру знову на голову. Адже в селі всім не вгодиш. Хотілося б для людей зробити багато чого.

Родом чоловік із Заліського. Має дружину та двох дітей. За фахом — інженер-механік. Працював у колгоспі. Як служив у армії, потрапив на Байкало-Амурську магістраль.

Історія голови сільради та бухгалтерки наробила галасу в Заліському.

— Люди казали, що Ольгу вдома чоловік бив, — каже Олена Кузівко, 44 роки. — Вона й злигалася з Валерієм. Підпоїла чимось, поробила. От і втекли. Думали почати нову жизнь. Такого сорому набратися! Він і на роботу не вийшов через Ольку. Підбила на дурне діло — своєї дитини не пожаліла.

Розповідають, років 10 тому в Заліському сталася схожа історія. Тодішній голова сільради пішов від сім"ї через службовий роман.

Зараз ви читаєте новину «Сільський голова Валерій Шлянчак подав у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі