четвер, 12 травня 2011 18:34

Сергій Оксаниченко їздитиме велосипедом на роботу

Автор: фото: Юрій СТРИГУН
  Сергій Оксаниченко на стадіоні черкаської  школи №34 випробовує подарований міськрадою  велосипед. Каже, що відвик від велосипедних прогулянок. Востаннє катався в дитинстві
Сергій Оксаниченко на стадіоні черкаської школи №34 випробовує подарований міськрадою велосипед. Каже, що відвик від велосипедних прогулянок. Востаннє катався в дитинстві

Спортивні велосипеди трьом найкращим працівникам міської ради вручив черкаський мер 43-річний Сергій Одарич.

Подарунки отримали працівник прес-служби Сергій Оксаниченко, Наталія Погоріла з екологічної інспекції та заступник директора муніципальної інспекції Ігор Кита. Найкращих відзначатимуть щомісяця.

26-річний Сергій Оксаниченко живе у мікрорайоні Митниця. Випробує велосипед на стадіоні школи №34. Тримає подарунок на балконі.

— Останнім велосипедом у мене був дитячий "Десна". Ось такий, як у цієї дівчинки, — показує на школярку, що катається неподалік. — А тут зразу спортивний байк! Його не можна повністю назвати професійним, швидше наполовину. Першим ділом відрегулював висоту сідла. Якщо цього не зробити — болітиме спина.

Сергій не очікував, що його нагородять.

— Я працюю в прес-службі міськради, тому займався озвученням заходу. Коли це раптом міський голова каже голосно: "Оксаниченко". Я перелякався, думав, що з озвучкою щось не так. Коли це мені велосипед вручають! Довго не міг відійти від шоку. Подзвонив батькам, вони спочатку не повірили.

У магазинах гірські велосипеди, подібні до подарованого, коштують від 1300 до 1400 грн.

Сергій планує діставатися велосипедом на роботу. Їхатиме вул. Героїв Сталінграда, потім звертатиме на бульв. Шевченка.

— Це дуже зручно та модно. Уся Європа пересіла на велосипеди. Мені, правда, трохи звикнути треба. На моєму байкові сім передач. Перемикач передач солідний — японська фірма "Шимано". Ось нові дискові гальма, — показує. — Вилка переднього колеса з амортизатором. Ігореві Киті дістався велосипед із двома амортизаторами, а мені з Наталею — з одним. Але це випадково. Ведучий називав прізвища, а мер брав найближчого велосипеда.

Прошу в Сергія дозволу проїхатися. Зразу відчуваю, що сідло для мене зависоке. На поворотах за звичкою пробую гальмувати педалями. Вони легко прокручуються назад. Після першого кола зупиняюся. Боюся зламати подарунок.

Черкасець 28-річний Станіслав Польовий кілька років їздив містом лише велосипедом:

— У принципі гірським кататися в місті можна. На Митниці я, бувало, розганявся до 60 кілометрів. Водії тут культурні, не підрізують.

Цьогоріч Польовий ще не виїздив.

— Закинув я це діло. Черкаси абсолютно не пристосовані до їзди велосипедом. Не те що частково, а взагалі не готові. Розміток велосипедних нема, місць для парковки теж. Примкнути ніде.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Оксаниченко їздитиме велосипедом на роботу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі