четвер, 25 грудня 2008 19:57

Селяни самотужки будують церкву

Храм Івана Богослова завершують будувати в Кайтанівці Катеринопільського району. Зводять його четвертий рік.

У колишньому будинку церковнопарафіяльної школи замінили дах і поставили нові вікна. Готуються стелити дерев"яну підлогу. Загальна площа приміщення 108 кв. м. Священик Іван Юрків, 27 років, каже, що на Великдень храм відкриють. Невдовзі мають встановити огорожу.

— У 2004 році селяни Кайтанівки провели схід і вирішили, що відроджений храм буде Київського патріархату, — говорить священик. — Звернулися до сільських підприємців. Анатолій Дрибас дав дерево та шифер, приватне підприємство "Хорс" — вагонку, якою оббили стіни. Місцевому художнику замовили вісім ікон. Доки церкву ремонтують, богослужіння проводимо на другому поверсі сільської ради.

Загалом у Катеринопільському районі діють вісім православних храмів. Київському патріархату належать церкви в Мокрій та Сухій Калигірках, Кайтанівці, Вікниному. Московському — в Катеринополі, Єрках, Новоселиці та Розсоховатці.

Зараз ви читаєте новину «Селяни самотужки будують церкву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі