Ексклюзиви
четвер, 24 липня 2008 18:52

Салюти заборонили після десятої вечора

Відтепер, щоб організувати в Черкасах салют, юридичні особи, фірми, організації та установи мають отримати дозвіл у міської влади.

Час проведення феєрверків обмежено з 8.00 до 22.00, за винятком свята Нового року. На мостах, транспортних магістралях, пам"ятниках історії та культури, цвинтарях салюти проводити заборонено. До житлових будинків, підприємств, медичних і навчальних закладів відстань від феєрверка має становити не менше 100 м. Не можна кидати петарди під ноги перехожим, пускати феєрверки з дахів будинків. Такі правила міськрада нещодавно затвердила на сесії.

— До нас звертається багато жителів. З феєрверками та петардами доходить до того, що стріляють до трьох годин ночі. Спрацьовують сигналізації на машинах, і починається оркестр, — каже "ГПУ" Юрій Кулинич із міськвиконкому.

Продавати піротехнічні вироби можна тільки в спеціалізованих відділах на верхніх поверхах приміщень. Вони повинні мати формуляр та інструкцію із застосування. Забороняється продаж особам до 18 років і нетверезим.

У документі зазначено, що за дозволом потрібно звертатися за 10 днів до використання піротехніки. Після проведення салюту організатор має відразу телефоном доповісти черговому оперативної служби міськвиконкому "005".

— Давно б уже заборонили. У мене хворе серце, то аж підкидає на дивані, — каже 56-річна черкащанка Лідія Федоренко. — Якби тільки був результат із такої заборони. Бо вже ж є наказ про вихідні, що в багатоповерхівках не можна дрелити, стукати. А який толк? Як робили, так і роблять.

Зараз ви читаєте новину «Салюти заборонили після десятої вечора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути