четвер, 26 лютого 2009 18:34

Руслан Світліцький урятував дворічну сусідку

Ледве не загинули під час пожежі 2-річна Анастасія, Тетяна, 5 років, і 8-річний Павло Кириченки в селищі Вільшана Городищенського району. Увечері їхні батьки пішли до друзів на день народження. Наказали дітям підкидати дрова в грубу.

Діти вкинули кілька полін і лягли спати. На грубі були великі тріщини, через них почав виходити дим.

Приблизно о 1.00 від задухи прокинувся старший хлопчик. Напівроздягненим вискочив на вулицю, почав стукати до сусідів. У першій хаті ніхто не відгукнувся. Відчинили за 300 м у домі 52-річного Олексія Микитченка. На допомогу побіг господар, його дружина і троє дорослих дітей.

— У хаті все було в диму, навмання вилив відро води в грубу, — розповідає Олексій Олексійович. — Із хати вискочила Таня. Мій 22-річний син Руслан Світліцький навпомацки  розшукав 2-річну Настю і виніс її надвір. Дівчинка надихалася диму. Ми дітей укутали, заспокоїли. Стали дзвонити пожежникам, тільки з опалу переплутали номера, набрали міліцію. Але там передали сигнал.

Сім"я Кириченків приїхала у Вільшану із Корсунь-Шевченківського. Знімали невелику хату на вул. Жовтневій. Після пожежі органи опіки вирішили, що діти потребують кращого догляду, і передали їх до Черкаського притулку.

Зараз ви читаєте новину «Руслан Світліцький урятував дворічну сусідку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі