четвер, 31 грудня 2009 18:14

Розваг біля центральної ялинки не буде

Автор: фото: Микола КАРНАРУК
  Продавець Любов Басараб з Білозір’я Черкаського району на Центральному ринку продає свинину. Каже, цього року люди купляють удвічі менше
Продавець Любов Басараб з Білозір’я Черкаського району на Центральному ринку продає свинину. Каже, цього року люди купляють удвічі менше

"31 грудня біля центральної ялинки в Черкасах жодних заходів не проводитимуть. Так вирішила влада міста. Новий рік — це сімейне свято і його потрібно проводити з рідними, — каже начальник департаменту освіти та гуманітарної політики міськвиконкому Валентина Шепецька. — У різдвяні дні біля ялинки за облдержадміністрацією відкриємо фестиваль "Крижталь".

53-річна Любов Басараб із Білозір"я Черкаського району вже кілька років торгує м"ясом на Центральному базарі. Свиней жінка коле вдома. Кілограм вирізки пропонує по 45 грн. Сало — від 15 до 20 грн.

— Цього року до свят скупляються слабо, не так, як торік. Переважно беруть по кілограму, а то й менше. Бачите покупців майже немає. Торік торгівля йшла повним ходом, — каже Любов Олексіївна.

65-річна Ганна Василькова купує півкілограма м"яса:

— Насмажу котлет. Раніше купила товсті кишки і літр крові, зроблю ще кров"янки. Ще салату з крабових паличок накришу. Ото і все.

Продавці м"яса скаржаться, що завезене з-за кордону м"ясо розорює вітчизняного виробника. Мовляв, люди беруть його, бо дешевше, хоч і не цікавляться якої якості й скільки зберігалося.

Минулого вівторка на 1,3 грн подорожчала фабрична курятина. Тепер кілограм коштує 17,2 грн.

Кілограм вирізки пропонує по 45 гривень

— Беруть по курці, інколи по дві. Торік і по чотири-п"ять на Новий рік купували, — каже продавщиця 63-річна Людмила Кузнікова.

Домашніх курей продають по 24–30 грн/кг. Пенсіонер із Худяків Іван Петрович продає за 380 грн 10-кілограмового індика. Покупці питають ціну й відразу відходять.

Живі ялинки в Черкасах продають від 15 до 100 грн. На кінцевій зупинці Руставі під деревами стоїть 15 півтораметрових дерев із рідким гіллям За найкращу просять 75 грн.

— Спочатку обурюються, що дорого. А беруть у першу чергу найкращі, хоч і дорожчі, — ховає руки в кишені продавщиця 26-річна Інна.

Черкаські супермаркети "Сільпо", "Гранд-маркет", Spar і "Абсолют" 31 грудня працюватимуть до 22.00. На годину пізніше закриється "Фуршет".

Після 23.00 на місцевих телеканалах "Рось" і "Вікка" можна буде послухати новорічні привітання від губернатора Черкащини Олександра Черевка, голови обласної ради Володимира Греся та міського голови Черкас Сергія Одарича.


Транспорт працюватиме до п"ятої ранку

Новорічної ночі черкащан возитимуть 27 автобусів і два тролейбуси. Транспорт працюватиме до п"ятої ранку 1 січня:

Маршрут N 4 "вул. Луначарського — Залізничний вокзал" — два тролейбуси

Маршрут N 20 "вул. Руставі — Митниця" — п"ять автобусів

Маршрут N 25 "вул. Сумгаїтська — пл. 700-річчя" — п"ять автобусів

Маршрут N 31 "Хімволокно"— вул. Можайського" — п"ять автобусів

Маршрут N 4 "вул. Пацаєва — обллікарня" — чотири автобуси

Маршрут N 26 "Залізничний вокзал — вул. Можайського" — чотири автобуси

Маршрут N 30 "Залізничний вокзал-кільцевий" — чотири автобуси

Зараз ви читаєте новину «Розваг біля центральної ялинки не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі