четвер, 28 серпня 2008 19:07

Рейтинг кращих шкіл області

  Кращі школи Черкащини за підсумками тестування з української мови та літератури
Кращі школи Черкащини за підсумками тестування з української мови та літератури

"ГПУ" визначила кращі школи області за результатами зовнішнього тестування випускників із української мови та літератури. Враховували відсоток учнів, які набрали 173 і більше балів.

Із абсолютним результатом закінчили рік випускники Черкаського фізико-математичного ліцею — 100% відмінників, сім учнів набрали 200 балів. Черкаський ліцей із Дніпропетровським ліцеєм інформаційних технологій за результатами тестування з математики посіли перше місце в Україні.

Друге місце в області дісталося тальнівському ліцею.

— Наші кращі учні не захотіли тестуватися, — стверджує директор ліцею Валентина Тресницька. — Уявіть, який був би результат, якби ще й вони взяли участь.

Третіми були випускники Канівської загальноосвітньої школи N 4.

У селищі Катеринопіль 6 тис. жителів. Єдиний у районі ліцей випустив 56% відмінників із математики та 54% — з української мови.

— Спонсор нашого ліцею встановив три премії, — каже "ГПУ" директор Катеринопільського ліцею Анна Цьоменко. — Переможець отримував щомісяця 100 гривень, другий призер — 80, а третій — 60.

За тестами з української мови до ста кращих шкіл України увійшов гуманітарно-правовий ліцей та міська гімназія N1 Черкас. Гуманітарно-правовий ліцей спеціалізується на англійській мові та правознавстві. Однак свою перемогу заклад вважає закономірною, каже заступник директора ліцею Ніна Карпенко.

В уманській гімназії другим місцем не надто задоволені. Директор 72-річний Михайло Яременко говорить, що очікували більшого, бо мали досвід торішнього тестування:

— У нас 15 учителів-гуманітаріїв, і всі вони достойні.

У Черкаській міській гімназії N1 майже 9% учнів набрали 195 і більше балів з української. У гімназії N31 троє учнів мають максимум — 200 балів із української мови.

— Приватні школи зазнали повного фіаско. Вони не виправдали надій. Кращі на Черкащині — державні заклади, — розповідає начальник головного управління освіти Черкаської облдержадміністрації Олена Фещенко, 54 роки.

Фещенко насправді кращими вважає великі черкаські школи, де було багато випускників:

— 20–30 випускників у ліцеї районного центру підготувати не так важко. Інша річ, коли мова йде про чотири випускні класи.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг кращих шкіл області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі