понеділок, 19 серпня 2013 05:15

П'ятеро хочуть купити картини Сафронова

8 серпня в Черкасах в обласному краєзнавчому музеї відкрили виставку російського художника 57-річного Нікаса Сафронова.

До музею привезли 40 робіт митця. Вхід у день відкриття був безкоштовний. В інші дні квиток для дорослих коштує 60 грн, для студентів та пенсіонерів — 40, школярів та інвалідів — 20.

— За такі гроші тут немає на що дивитися, — говорить художник Володимир Кравченко.

— Те, що Нікас піарщік, — факт, — долучається до розмови колега Кравченка 51-річний Олександр Шепеньков. — Найсолідніше, що привіз, — це рами. Звісно, якщо вони в нього дерев'яні, а не пластмасові.

На відкриття виставки привезли 30 пляшок шампанського. Подавали безкоштовно, у пластикових стаканчиках. За 2 год. відвідувачі випили 15 пляшок.

Нікас Сафронов приїде до Черкас 17 серпня. Кажуть, тоді ж має бути на виставці й губернатор Сергій Тулуб. Вони багато років товаришують. Говорять, швидше за все, Нікас зупиниться у Сергія Борисовича.

Організаторка заходу Наталія Христенко пояснює, квитки дорогі через те, що художник сам оплачує рекламу й оренду.

— Не будемо ж ми у мінус працювати. За нашими підрахунками, у перший день прийшли десь 200 осіб, на другий — 100. Ведемо переговори із п'ятьма черкасцями, які хочуть придбати полотна. Ціна на них починається від 2 тисяч євро.

Виставка триватиме до 1 вересня.

Зараз ви читаєте новину «П'ятеро хочуть купити картини Сафронова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі