четвер, 24 січня 2008 18:24

Проживання собаки в готелі коштує 35 гривень на добу

Автор: фото: Леся ЩЕРБЕНКО
  У готелі для тварин при ветеринарній клініці ”Ветта” в Черкасах ветлікар Денис Мозговий гладить бродячого собаку. Тварині машина переїхала лапу. Тепер собаку лікують
У готелі для тварин при ветеринарній клініці ”Ветта” в Черкасах ветлікар Денис Мозговий гладить бродячого собаку. Тварині машина переїхала лапу. Тепер собаку лікують

Єдиний у Черкасах готель для тварин працює при ветеринарній клініці "Ветта" на вул. Калініна, 63/1. Тут можна залишити кота чи собаку. Готель заповнюється у сезон відпусток.

У невеликій кімнаті одна на одну складені вісім металевих кліток 120х70х90 см. У кожній із них знаходиться тварина, усього п"ять собак і дві кішки. Чути запах сухого корму і м"ясних консерв. Коло кожного мешканця — миска з їжею. У котів — туалет.

— Вони всі після операції, — відчиняє клітку з рудим собакою ветлікар 26-річний Денис Мозговий. — Цій собачці машина лапу переїхала. Вона бродяча. У нас тут і хазяйські, і бездомні. Нікому не відмовляємо. Якщо тварина після операції, за добу беремо 10 грн. А просто, щоб пожила, — то для кота доба коштує 25 гривень, а для собаки — 35.

Залишити тварину можна на будь-який термін.

— Було, сім"я організовувала весілля, і поки готувалася — собака жив у нас, — каже Денис. — А є постійні клієнти, які часто у відрядженнях.

Олександр Бондаренко, 28 років, нещодавно залишав у готелі 4-річного пса Арчі.

— Треба було поїхати до родичів, — розповідає чоловік. — Просити сусідів не хотів. Це ж не кіт, якому їсти заніс і все. Собаку треба вигулювати. Хто захоче возитися?

У готелі коти постійно сидять у клітках. Собак вигулюють двічі на день.

— Обговорюємо з господарями, скільки разів звикла гуляти собачка, — говорить 22-річна фельдшер Валентина Денисенко. — Деяких вигулюємо тричі.

У свята та сезон відпусток всі клітки зайняті. Місце бажано бронювати заздалегідь. Із собою треба мати корм, підстилку, миску, туалет для кота та поводок для собаки. Підстилка та миска потрібні, аби тварина чула знайомий запах. Тоді їй легше пережити зміну обстановки.

Через стрес коти та собаки перші день-два можуть не їсти. Тому каші та супи псуються. Корм вимагають приносити лише сухий і консервований.

— Ось кішка після стерилізації, — фельдшер відчиняє клітку з рудою твариною, бере на руки. На дверцята прив"язана сіра хутряна миша. — Їй господарі принесли іграшку. Ми тільки "за".

На готельні клітки тварини реагують по-різному.

— Ця кішечка геть усіх боїться, — Валентина підходить до "номера" зі складеною у кілька разів шерстяною ковдрою. Підіймає його, дістає пухнасту тваринку коричневого кольору. — Їй  видалили кігті. Вона тут 10 днів має пробути, поки знімуть шви. Постійно ховається в одіяло. Вилазить тільки поїсти.

За окрему плату можна замовити послуги грумера. Стрижка кота і маленького собаки коштує 60–70 грн, великого пса — до 200 грн, вичісування збитої шерсті — 50 грн, чистка вух — 10 грн, обрізання кігтів — 8–20 грн.

— Буває, таких собак приводять, що лише після стрижки розумієш, яка це порода, — каже жінка. — Котів також не всі чешуть. Шерсть тоді збивається.

До готелю не беруть екзотичних тварин, яким потрібен особливий догляд. Також не приймають змій.

Зараз ви читаєте новину «Проживання собаки в готелі коштує 35 гривень на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі